Menu

CursussenFysiek Acteren 1

Een must voor iedereen die verder wil met theater. Maak grote stappen in de ontwikkeling van de fysieke aspecten van jouw acteertalent.

In deze cursus leer je je bewust te worden van de verbeeldingskracht van je lichaam. Het gaat om spelen vanuit jouw eigen fysiek. Dat is de basis. Niet de psychologie.

Waar laat je je handen als je een scène speelt? Hoe kan je laten zien wat je denkt? Wat zegt je lichaamshouding over je personage? Hoe kan je de aandacht naar je toe trekken zodat het publiek naar jou gaat kijken? Als handvatten voor deze fysieke manier van spelen onderzoek je verschillende basistechnieken voor individuele en groepsimprovisaties.

In deze cursus werk je aan:

  • Basistechnieken en verdieping van improvisatie
  • Spelplezier
  • Fysiek spel

Fysiek Acteren is een vervolgcursus. Je moet dus minimaal Theatersport 1 of Acteren 1 gevolgd hebben of een andere cursus bij Theaterschool Utrecht (of elders deze ervaring hebben opgedaan).

Over de docent

Ron van Lente

Ron werkt al meer dan 35 jaar als acteur bij diverse theatergezelschappen. Het Noord Nederlands Toneel, Het Filiaal Theatermakers, Het Laagland, Schippers en van Gucht. Ook is hij in verschillende tv series te zien geweest zoals, Stanley H, Hollands Hoop 3 en Thuisfront. Sinds 2009 geeft hij les bij verschillende instanties en heeft zich gespecialiseerd in fysiek theater met technieken vanuit het Grotowski model en methode Lecoq. “Als speler ben je een onbeschreven blad, vol nieuwsgierigheid en open naar de wereld. Spelen is altijd een zaak van leven en dood.”

lees meer neem contact op