Menu

CursussenActeren/Impro 2 in de Vrijstaat

Bij deze cursus is de basis improvisatie. Bij Improvisatietheater ligt de nadruk op het spelen van verschillende improvisatievormen zonder wedstrijdelement zoals bij Theatersport.

Hoe kom je tot een mooie, ontroerende of spannende improvisatiescène? Je oefent met scènes vanuit het niets, maar ook met dilemma's zoals in het tv-programma 'De Vloer Op'. Je leert je eigen verbeelding grenzeloos te maken en onvoorwaardelijk in het diepe durven te springen.

Naast improvisatie, wordt er in deze cursus ook toegewerkt naar een presentatie waarbij ruimte is voor wensen en input uit de groep. Hierin zijn ook elementen uit andere vormen van theater mogelijk. Te denken valt aan: Teksttheater, Fysiek theater of theater met een documentaire invalshoek.

Spelenderwijs werk je aan

  • Verdieping van improvisatiestructuur
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Scène-opbouw, inleving en eigen spelvragen
  • Theatermaken
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)

Acteren/Improviseren 2 is een vervolgcursus. Je moet dus minimaal Improviseren 1, Theatersport 1 of Acteren 1 gevolgd hebben of elders deze ervaring hebben opgedaan.
Wil je liever wedstrijden spelen en je binnen de games van theatersport ontwikkelen? Dan kan je kiezen voor de vervolgcursus Theatersport 2.

Over de docent

Freek van Zonsbeek

Opleiding: Theaterdocent ArtEZ, Arnhem. Werk: Theaterdocent voor verschillende theatergezelschappen o.a. voor Het Filiaal theatermakers (Utrecht), de Toneelmakerij (Amsterdam) en Bontehond (Almere). Docent spel/theater: Utrechtse Dansacademie. Als theatermaker maakte ik voorstellingen met verschillende groepen spelers, van jongeren tot volwassen o.a. voor de Lindeberg (Nijmegen), stichting Lens Theatermakers (Wageningen), Scholen in de Kunst (Amersfoort, 2019), Collectief Walden (Amsterdam, 2018).

lees meer neem contact op