Menu

CursussenHUISsolisten Kleinkunst/Cabaret

Heb je onze jaarcursus Kleinkunst/Cabaret 3 afgerond en wil je nog meer meters maken? Dan is onze intensieve jaarcursus HUISsolisten Kleinkunst/Cabaret iets voor jou! Begeleid door een vaste docent en andere professionele docenten van Theaterschool Utrecht werk je aan je eigen programma, scherp je het aan of ontwikkel je nieuw werk.

Verschillende gastdocenten geven je bovendien een nieuwe impuls en nieuwe perspectieven. Denk aan: spoken word, creatief schrijven, fysiek theater, stagefight, clownerie, zang of stand-up. Een gevarieerd programma geeft je bagage om jezelf verder te ontwikkelen. Ook zal regelmatig onze muzikant/pianist Max Kerkhof in de lessen aanwezig zijn om extra te begeleiden.

De les is op maandagavond, 18.15-20.15 uur (docent Aren Scholte) of 20.30-22.30 uur (docent Lex van Wieren). Naast de intensieve lessen van je eigen docent en de verschillende gastdocenten, wissel je op 3 avonden in een extra lesuur ervaringen in cultureel ondernemen uit en zet je met elkaar stappen hierin.

Hoe creëer je speelmogelijkheden voor jezelf, wat zijn de mogelijkheden voor optredens, hoe vergroot je je netwerk, hoe bouw je een portofolio op en welke kanalen gebruik je om jezelf op de kaart te zetten?

We willen je helpen en ondersteunen je bij het uitslaan van je vleugels buiten Theaterschool Utrecht.

Als er 2 groepen Kleinkunst/Cabaret 4 van start gaan, zijn de lessen over cultureel ondernemen samen met de andere groep. Daarnaast is er een uitwisseling tussen deze groepen: spelen voor elkaar, zo heb je steeds alvast een oefenpubliekje en kun je leren van elkaar.

Tijdens de lessen verbeter je je performance skills, verdiep je je programma of creëer je nieuw materiaal. Uiteindelijk werk je toe naar een afsluiting en speel je een voorstelling van 30 minuten.

Los daarvan kan je op een Open HUISpodium spelen op eigen initiatief, vragen we de HUISsolisten als eerste om te spelen en op te treden bij speciale gelegenheden zoals een Open Dag, Culturele Zondag etc. Zo word je nog meer onderdeel van een community waar we samen speelmogelijkheden creëren en opzoeken, ook buiten TSU. TRY out dag zelf organiseren op een zondag in overleg, in de Theaterzaal.
Gluren bij de Buren in de Theaterzaal (met HUISteam?)

Speciaal voor de HUISsolisten Kleinkunst/Cabaret is het mogelijk om een keer extra te repeteren in een van onze studio’s, mits er ruimte beschikbaar is.

We bieden:

  • Verdiepen en verder ontwikkelen van je eigen werk
  • Verbeteren van je performance skills
  • Nieuwe vaardigheden ontdekken en uitproberen
  • intensief en verdiepend bezig zijn met de verschillende aspecten van Kleinkunst/Cabaret
  • input van verschillende kanten van theater
  • verschillende experts begeleiden je uit verschillende vakgebieden
  • mogelijkheden om extra te repeteren in onze studio’s
  • verder ontwikkelen binnen een professionele omgeving

HUISsolisten Kleinkunst/Cabaret is de nieuwe naam voor Kleinkunst/Cabaret 4.

Over de docenten

Lex van Wieren

Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te ’s-Hertogenbosch; Daarvoor heb ik Economics & Business economics en Liberal Arts & sciences gestudeerd, beiden aan de Universiteit Utrecht. Werk: Ik werk als cabaretier. Daarnaast ben ik als productieleider verbonden aan het Nieuw Utrechts Toneel. Aan de Theaterschool Utrecht geef ik de cursus stand-up: in het zoeken naar jouw persoonlijke, authentieke verhaal gebruiken we humor als wapen om dat verhaal te vertellen. En dat altijd met spelplezier!

lees meer neem contact op

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.