Menu

CursussenKleinkunst/Cabaret 3

Verder de diepte in als kleinkunstenaar? Je eigen programma maken van ongeveer 20 minuten? De spot gaat aan, de vloer is voor jou alleen…

Deze jaarcursus is voor de meer gevorderde kleinkunstenaar die zin heeft om solo of in een duo een klein, eigen programma te maken. Het streven is een étude van zo'n 20 minuten. Dat kan een cabaretprogramma of een liedjesprogramma zijn, of een combinatie van beide. Er kan bestaand materiaal gebruikt worden, maar je maakt zeker ook nieuw materiaal. Je gaat verder op zoek naar je persoonlijke stijl. Je repeteert in deze cursus individueel en samen; iedereen krijgt de kans zijn eigen act te maken en te presenteren. Onze docent Bam Commijs verzorgt een aantal keren muzikale ondersteuning. Er wordt van je verwacht dat je zelf materiaal kan maken. Dus weet waar je aan begint!

Spelenderwijs werk je aan:

  • Verdieping spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Schrijftechniek
  • Ontwikkelen eigen voorstelling
  • Interactie met het publiek

Voor deze cursus moet je Kleinkunst/Cabaret 2 gedaan hebben. In overleg met de docent kunnen ook deelnemers van buiten Theaterschool Utrecht starten. Neem dan contact op met de docent.

Over de docenten

Aren Scholte

Opleiding: Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Inmiddels ben ik cabaretier, docent en regisseur. Ik werk als docent Regie aan de Playground-opleiding en ik geef natuurlijk verschillende cursussen bij de Theaterschool Utrecht! Ook werk ik individueel met beginnende cabaretiers. Tot slot sta ik zelf uiteraard ook op het podium als cabaretier en comedian, nu is dat voornamelijk op stand-up-podia. Ik werk heel erg op maat. In principe is elk instapniveau en elke expertise welkom (wel afhankelijk van welke cursus). Of je nou wilt zingen, grappen maken, een verhaal wilt vertellen of ‘gewoon’ op het podium wilt staan, ik ga betrokken en met veel plezier met je aan de slag!

lees meer neem contact op