Menu

CursussenWorkshop Aiki

Je kunt pas aan jezelf werken als je weet wat je oorspronkelijke kracht is….

Je wil ontspannen, evenwichtig en krachtig in het leven en op toneel staan… en toch kom je vaak in het hoofd terecht, je raakt gespannen, uit balans en gebruikt spierkracht om iets te bereiken. En met Kerstvakantie stort je in.

Herkenbaar?
Tijdens deze lessen wordt er op een aangename, zachte manier ruimte gemaakt voor je ontwikkeling als mens en acteur.
Met licht fysieke oefeningen ervaar je glashelder je gedragspatronen, weerstand, het ‘gevecht’ en onbalans waarmee je door het leven gaat en dus ook mee op toneel staat.
Je zult verbaasd zijn hoeveel (levens)energie je daarmee verbruikt en praktisch niets bereikt. Je verliest je kracht. Als ik je duw, val je om. Niet alleen tijdens de oefening, ook in het leven en op het toneel. Dit is meestal de oorzaak waarom je de verbinding met jezelf verliest, uitgeput en leeg raakt. Als je precies weet wat je beperkt en tegenhoudt, kun je het ook loslaten. Dat werkt bevrijdend.

Tijdens deze lessen leer je de Aiki(do) principes waaraan je moet voldoen om bij de oorspronkelijke kracht in je kern komen.
In je kern ben je vrij van spanningen en problemen. Je bent zacht, je hoofd rustig, je lichaam voelt als uit één stuk. Ik duw hard, je doet helemaal niets, maar valt niet meer om, je kracht en energie blijft groeien. Je bent in verbinding met jezelf en met de omgeving.
Je ‘weet’ ogenblikkelijk dat dit de kracht is die je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn, de kwaliteit van je leven en acteren te verbeteren. Weten dat je deze (Ki) kracht bezit geeft rust en vertrouwen. Wat deze kracht je leert, beklijft en blijft altijd bij je. Al in een paar uur groeit de kwaliteit van je aandacht geweldig.
Het leven, je problemen en relaties, zien er dan anders uit. Je perspectief is veranderd. Je hebt meer mogelijkheden en ruimte. Je kunt je talenten voor jezelf laten werken.

We gaan de Aiki(do) principes veelvuldig fysiek ervaren. Je zult verbaasd zijn over de eenvoud, de diepgang, de inzichten en inspiratie die je opdoet. Eyeopeners gegarandeerd!

Over de docent

Cahit Ölmez

Werk: Cahit Ölmez heeft 40 jaar ervaring als acteur (Toneelschool Amsterdam 1989). De afgelopen 20 jaar geeft hij les als Aiki leraar op theatervooropleidingen, toneelscholen, conservatoria aan acteurs, muzikanten, dansers, regisseurs etc. Omdat hij goed weet wat het is om op toneel te staan en wat er zich allemaal afspeelt in de innerlijke wereld van de podiumartiesten, heeft hij een Aiki(do) werkwijze ontwikkeld voor hun persoonlijke en professionele groei.

lees meer neem contact op