Menu

CursussenKleinkunst / Cabaret 3

Verder de diepte in als kleinkunstenaar? Je eigen programma maken van ongeveer 30 minuten? De spot gaat aan, de vloer is voor jou alleen…

Deze jaarcursus is voor de meer gevorderde kleinkunstenaar die zin heeft om solo of in een duo een klein, eigen programma te maken. Het streven is een half uur kleinkunst. Dat kan een cabaretprogramma of een liedjesprogramma zijn, of een combinatie van beide. Er kan bestaand materiaal gebruikt worden, maar je maakt zeker ook nieuw materiaal. Je gaat verder op zoek naar je persoonlijke stijl. Je repeteert in deze cursus individueel en samen; iedereen krijgt de kans zijn eigen act te maken en te presenteren. Onze docent Bam Commijs verzorgt een aantal keren muzikale ondersteuning. Er wordt van je verwacht dat je zelf materiaal kan maken. Dus weet waar je aan begint!

Spelenderwijs werk je aan:

  • Verdieping spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Schrijftechniek
  • Ontwikkelen eigen voorstelling
  • Interactie met het publiek

Voor deze cursus moet je Kleinkunst/Cabaret 2 gedaan hebben. In overleg met de docent kunnen ook deelnemers van buiten Theaterschool Utrecht starten. Neem dan contact op met de docent.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Aren Scholte

Opleiding: Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Inmiddels ben ik cabaretier, docent en regisseur. Ik werk als docent Regie aan de Playground-opleiding en ik geef natuurlijk verschillende cursussen bij de Theaterschool Utrecht! Ook werk ik individueel met beginnende cabaretiers. Tot slot sta ik zelf uiteraard ook op het podium als cabaretier en comedian, nu is dat voornamelijk op stand-up-podia. Ik werk heel erg op maat. In principe is elk instapniveau en elke expertise welkom (wel afhankelijk van welke cursus). Of je nou wilt zingen, grappen maken, een verhaal wilt vertellen of ‘gewoon’ op het podium wilt staan, ik ga betrokken en met veel plezier met je aan de slag!

lees meer neem contact op

Max Kerkhof

Werk: Max is werkzaam als pianodocent bij de Utrechtste muziekschool. Daarnaast is hij actief als uitvoerend muzikant en singer-songwriter, vaak ruilt hij de piano in voor een synthesizer. Zijn speelstijl beweegt zich tussen pop, jazz en neo-klassiek, met een jazz & pop piano studie als achtergrond staat improvisatie aan de kern van mijn pianospel. Max speelt altijd in dienst van het eindresultaat, in de kleinkunst en cabaret lessen stelt hij zich met liefde dienstbaar op om het beste in jouw performance naar boven te halen!

lees meer neem contact op