Menu

CursussenKorte cursus: Creatief Schrijven

Loop je al langer rond met een idee voor een verhaal, maar twijfel je nog over de vorm of weet je simpelweg niet hoe je moet beginnen? Doe dan mee aan de stoomcursus creatief schrijven. Drie middagen werk je, onder begeleiding en in een groep, aan je eigen tekst die je op 24 november 2023 presenteert tijdens het Open HUISpodium. De cursus biedt ruimte aan allerlei verschillende soorten tekst, denk aan toneel, spoken word of een kort verhaal. Tijdens de schrijfmiddagen zullen er acteurs van het HUISgezelschap van Theaterschool Utrecht langskomen om de geschreven teksten te spelen. Zo kan je direct horen of je tekst werkt, en waar er nog herschreven kan worden. Vind jij dat jouw tekst pas bestaat bij de aanwezigheid van publiek? Dan is dit de plek voor jou!

We werken aan:

  • Hoe je een idee kan vertalen naar papier
  • De speelbaarheid van je tekst
  • De kracht van verschillende tekstvormen

Voor deze stoomcursus Creatief schrijven hoef je geen ervaring te hebben. Als je al wel ervaring hebt ben je ook welkom, iedereen kan op z’n eigen niveau en tempo meedoen.

Vind je het leuk om een andere manier van schrijven te ontdekken, kijk dan ook eens bij de cursus Toneelschrijven.

Over de docent

Roos Voorhorst

Opleiding: Roos Voorhorst (1993) studeerde Writing for Performance aan de HKU en behaalde haar master Schrijven aan het RITCS in Brussel. Werk: Roos is toneelschrijver en scenarist. Roos schrijft zowel autonoom als in opdracht, en werkt aan verschillende producties in zowel Nederland als in België. In 2022 ontving ze de werkbijdrage theatertekst voor haar stuk The Family Fair, en in 2023 werd haar toneeltekst room for thought bij Verse Tekst verkozen tot meest opzienbarende toneeltekst van 2023 en uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.

lees meer neem contact op