Menu

CursussenWorkshop Meisner Acteertechniek

Je kent het vast: een acteur komt op en jij bent meteen geboeid. Is dit magie? Nee, hij weet welke stappen hij zet om dit te bereiken. Hij acteert in het 'hier en nu' en is 100% geloofwaardig!

De benadering is gebaseerd op waarachtigheid. Met als uitgangspunt:

‘Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie.’

De basis is: je focus verplaatsen naar je scènepartner en echt luisteren naar je tegenspeler. Dit luisteren doe je met volle aandacht vanuit een persoonlijke reden. Je zoekt naar jouw eerlijke en persoonlijke respons. Dit reageren ontstaat niet vanuit je hoofd maar vanuit je ervaring; wat je tegenspeler bij jou oproept. Met de Meisner Acteertechniek leer je om je elke keer weer open te stellen voor je tegenspeler. Hierdoor blijft elk moment onverwacht, fris en verrassend. In de training werk je met oefeningen, improvisaties en een tekstscène.

Deze workshop is voor gevorderde spelers, je hebt minimaal Toneel 1 en Toneel 2 gedaan of vergelijkbare ervaring.

Neem je eigen lunch mee.

Over de docent

Herman Bolten

Opleiding: HKA (Toneelschool Amsterdam); True Acting Institute (Portland, USA). Werk: Freelance acteur bij grote en kleine gezelschappen, in locatievoorstellingen en eigen projecten. Van 1996 tot 2007 rollen bij het Utrechtse gezelschap de Paardenkathedraal. Trainer van acteurs in de Meisner Acteertechniek. Kernkwaliteiten: procesmatig werken en gedrevenheid.

lees meer neem contact op