Menu

CursussenKort STUKmaken

Heb je zin om samen met een groep enthousiaste spelers in een korte periode een voorstelling te maken? In 15 repetities gaan we materiaal verzamelen, script maken, repeteren en spelen. We creëren samen een productie met tekst, muziek en beweging.

Ooit was er een persoon die zo boos werd dat hij ontplofte. Alle bewoners van het dorp besloten nooit ofte nimmer meer boos te worden. Het zou voor altijd een perfect feestelijk leven zijn. Er ontstond een wereld waarin het uiten van boosheid en frustratie de mond wordt gesnoerd. Letterlijk.

Dit is een feestelijk verhaal
Inderdaad
Of nou ja dat moet het worden
Ja dat moet nog blijken
Maar we gaan het proberen
We gaan proberen er het beste van te maken
We komen hier niet om een potje te gaan zitten janken
Of de boel kort en klein te slaan
We komen hier voor de gezelligheid

Voor de gezelligheid

Dit concept en de bijbehorende toneeltekst van theatermaker Marijn van den Bogaard zal de basis vormen voor de voorstelling. Samen met je medespelers en theatermaker Bente van Arkel ga je aan de slag met thema's als boosheid, frustratie en gehoord of gezien (willen) worden.

Voor deelname aan deze halfjaarproductie is ambitie, inzet en commitment belangrijk. Dan lukt het ons in deze korte tijd een mooie voorstelling te maken en te spelen.

We werken gedurende de cursus aan: 

  • Spelplezier 
  • Samenspel 
  • Verdieping van spelkwaliteiten 
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap) 
  • Spelen voor publiek 

De halfjaarproductie is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus of andere theaterervaring is gewenst. Je hoeft geen auditie te doen voor deze productie. Voor vragen kan je contact opnemen met de docent. 

Over de docent

Bente van Arkel

Als docent en dramaturg daag ik je met humor en enthousiasme uit om uit je comfortzone te stappen of die comfort vooral juist flink onder de loep te nemen. Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs) en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op