Menu

CursussenSpoken Word

Voor iedereen die houdt van schrijven, verhalen vertellen en deze verhalen wil vertalen naar het podium. Bij spoken word draait het niet alleen om de geschreven tekst maar ook om de live uitvoering ervan.

Want, wat is jouw verhaal en hoe vertel je deze? Hoe vertaal je een tekst naar het podium? Hoe kom je aan inspiratie? Hoe kan je rijm op verschillende manieren gebruiken? En wat is nou eigenlijk spoken word precies?

Je leert in deze cursus:

  • je eigen verhaal schrijven
  • Je verhaal vertellen op een podium
  • Je stem gebruiken en ontdekken
  • Creatief schrijven, soms muziek gebruiken.

Voor deze cursus is geen ervaring nodig.

Over de docent

Tom Strik

Werk: Tom Strik is spoken word artiest, creative copy-writer en organisator. Bij optredens van Tom kan je een hoop eerlijkheid verwachten. Soms misschien iets tè eerlijk. Hij is niet schuw van zelfspot en zijn theaterachtergrond is duidelijk zichtbaar. Spiegels voorhouden doet hij graag maar niet voordat hij er zelf goed heeft ingekeken. Zijn performances en teksten zijn theatraal, verhalend, eerlijk en met genoeg ruimte voor humor. Want mensen aan het lachen maken is toch wel wat hij het liefste doet. Feest. Leef. Dans. Lach. Tom werkt regelmatig samen met andere artiesten, songwriters en producers wat al resulteerde in meerdere singels en verrassende muzikale samenwerkingen. Daarnaast is hij ook frontman van de Utrechtse elektronische muziek-act SPROKEN. Zij combineren spoken word met techno en breakbeat. Beluister hier zijn muzikale CV. Verder kan je hem misschien kennen als voice-over stem en schreef hij teksten voor o.a. Gemeente Utrecht (De singel is rond / Utrecht900 & Dit was Utrecht900), Amnesty International, De Volksbank, GroenLinks en Achmea. Verder is hij regelmatig te gast bij Radio FunX en NPO Radio1 en is hij aanjager van de stadsambassadeurs van Utrecht bij Thirty030. “Ik doe verschillende dingen omdat ik veel leuk vind om te doen en ik mijzelf niet wil laten beperken met de gedachte dat ik iets misschien niet kan. Ik volg m’n hart en de paden waar ik op geraak. Die paden gaan vaak alle kanten op, op deze manier zie ik veel, blijf ik ontdekken, ontmoeten en nieuwsgierig.”

lees meer neem contact op