Menu

CursussenTheatersport 1 55+

De Draaideur? Het Klachtenbureau? Gevonden voorwerpen? Ondertussen in…? Maak kennis met deze creatieve improvisatietheater-spelvormen in deze Theatersportcursus voor beginners. Voor iedereen vol van levenservaring.

In deze cursus maak je kennis met het fenomeen theatersport: een theatervorm waarbij improvisatie centraal staat. Je doet dit in de verschillende spelvormen, de zogenaamde games, die in vervolgcursussen in wedstrijdverband gespeeld zullen worden.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Improvisatiestructuur
  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verhaalopbouw
  • Interactie met het publiek

Theatersport 1 is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de speelvloer. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. Je werkt samen met mensen met meer levenservaring, de gespeelde thema’s en opdrachten vallen goed samen. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. Heb je al eerder theater- of toneellessen gehad en wil je beginnen met theatersport? Dan moet je toch bij Theatersport 1 beginnen.
Na deze cursus kan je doorstromen naar Theatersport 2, waarin de wedstrijdvorm aan de orde komt. Wil je geen wedstrijden spelen? Dan kan je kiezen voor de cursus Improviseren.

Over de docent

Jenny Hasenack

Jenny Hasenack is een zeer ervaren improvisatiedocent, -actrice en presentatiecoach. Als docent is ze gespecialiseerd om spelers uit hun hoofd te krijgen en met elkaar in contact te brengen. Door los te laten om 'grappig te moeten zijn' of 'een verhaal te moeten vertellen', ontstaan het plezier en de verhalen vanzelf. Jenny runt ook het project Improv Your Dutch - waarin expats hun Nederlands verbeteren door te improviseren.

lees meer neem contact op