Menu

CursussenOriënteren op regisseren

Zit jij bomvol ideeën en ben je altijd al nieuwsgierig geweest hoe die specifieke film of voorstelling is gemaakt? Ontdek hoe je als regisseur/theatermaker aan de slag gaat en wat dat vergt van een acteur. In deze cursus ga je je oriënteren op het maken van theater en het regisseren van scènes. Een cursus waarin je zowel acteert als regisseert. Gebruik bestaande (theater)teksten of haal inspiratie uit films, kunst en alles dat jou bezighoudt en regisseer je groepsgenoten in jouw scène. In afstemming met elkaar wordt de cursus afgesloten met een presentatie voor publiek.

Werk je in het dagelijks leven als docent, geef je regelmatig presentaties of stuur je mensen aan? Deze cursus kan een boeiende inspiratie bieden om gericht vorm te geven aan dat wat je teweeg wilt brengen.

In deze cursus ontdek je onder andere:

  • uiting geven aan eigen creatieve ideeën
  • ontwikkelen en uitvoeren van een scène, film- of voorstellingsconcept
  • schrijven van eigen toneelteksten
  • gerichte spelaanwijzingen bieden en sturing geven aan jouw visie.
  • inzicht in het maken van theater, als acteur én regisseur

Deze cursus is voor spelers met enige acteerervaring.

Over de docent

Bente van Arkel

Als docent en dramaturg daag ik je met humor en enthousiasme uit om uit je comfortzone te stappen of die comfort vooral juist flink onder de loep te nemen. Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs) en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op