Menu

CursussenKleinkunst / Cabaret 3

Verder de diepte in als kleinkunstenaar? Je eigen programma maken van ongeveer 30 minuten? De spot gaat aan, de vloer is voor jou alleen…

Deze jaarcursus is voor de meer gevorderde kleinkunstenaar die zin heeft om solo of in een duo een klein, eigen programma te maken. Het streven is een half uur kleinkunst. Dat kan een cabaretprogramma of een liedjesprogramma zijn, of een combinatie van beide. Er kan bestaand materiaal gebruikt worden, maar je maakt zeker ook nieuw materiaal. Je gaat verder op zoek naar je persoonlijke stijl. Je repeteert in deze cursus individueel en samen; iedereen krijgt de kans zijn eigen act te maken en te presenteren. Onze docent Bam Commijs verzorgt een aantal keren muzikale ondersteuning. Er wordt van je verwacht dat je zelf materiaal kan maken. Dus weet waar je aan begint!

Spelenderwijs werk je aan:

  • Verdieping spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Schrijftechniek
  • Ontwikkelen eigen voorstelling
  • Interactie met het publiek

Voor deze cursus moet je Kleinkunst/Cabaret 2 gedaan hebben. In overleg met de docent kunnen ook deelnemers van buiten Theaterschool Utrecht starten. Neem dan contact op met de docent.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Merel Voorsluis

Opleiding: Rietveld Academie (richting audiovisueel/performance kunst) en HKU Dramaschrijven. Werk: theatermaker, cabaret programmeur en docent drama. Ik maak straattheatervoorstellingen zonder tekst. Hiermee tour ik in de zomer langs allerlei festivals. In het winterseizoen geef ik al 15 jaar kleinkunst- en cabaretlessen. Daarnaast programmeer ik het try-outpodium Goedkoop Cabaret in Amsterdam.

lees meer neem contact op

Bam Commijs

Bam Commijs is al vele jaren werkzaam als pianist. Hij heeft zich altijd toegelegd op improvisatie en compositie, schreef muziektheaterstukken en maakt programma’s met zangers en kleinkunstenaars. Daarnaast treedt hij op als solist, en als improvisator in jazz- en wereldmuziekgroepen. Hij beheerst een veelheid van muzikale stijlen. Eén van zijn specialismes is het samen met cursisten maken van de muziek bij hun liedjes. Zijn werk is te vinden op Spotify (album Shelter) en Youtube.

lees meer neem contact op