Menu

CursussenImproviseren 1

Geniet je ook zo van programma’s zoals ‘De Vloer Op’? Ga de uitdaging aan en haal het uiterste uit een improvisatie. Voel je vrij en ontdek waar de scène je heen kan brengen. Gewoon lekker improviseren.

Bij Improvisatietheater ligt de nadruk op het spelen van verschillende improvisatievormen zonder wedstrijdelement zoals bij Theatersport. Het gaat hier om zeer creatieve, verrassende lessen waarin je leert werken aan voorwaarden om in een improvisatie te spelen..
Hoe kom je tot een mooie, ontroerende of spannende improvisatiescène? Je oefent met scènes vanuit het niets, maar ook met dilemma's zoals in het tv-programma 'De Vloer Op'. Je leert je eigen verbeelding grenzeloos te maken en onvoorwaardelijk in het diepe durven te springen.

Spelenderwijs werk je aan

  • Basis van de improvisatiestructuur en spelvormen
  • Spelplezier
  • Samenwerken en samen spelen
  • Verhaalopbouw en inleving
  • Het opbouwen van een rol
  • Spelen in het hier-en-nu

Improviseren 1 is een basiscursus en iedereen is welkom. Heb je al meer ervaring met Improvisatietheater of Theatersport, dan kan je kiezen voor de vervolgscursus Improviseren 2.

Over de docent

Eric van Leeuwen

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, docent theater. Verschillende na- en bijscholingen op het gebied van drama en theater. Werk: Onder andere acteur bij Theater Mahagoni (Duitsland), Theaterdocent bij Jeugdtheaterschool Boemerang (Amersfoort). Momenteel als Theaterdocent bij Theaterschool Utrecht, regisseur bij toneelvereniging Intra Mintra (Utrecht), docent theater in workshops theatersport voor instellingen en bedrijven, trainingsacteur.

lees meer neem contact op