Menu

CursussenKorte cursus Kleinkunst: Maken - maken - maken!

Wat heb je nou stiekem altijd al een keer willen doen op een podium, maar misschien nooit gedurfd? Die gekke aria met dat over-the-top kostuum? Een fysieke en humoristische scène zonder taal? Een lied in de stijl van Bo Burnham? Het kán in deze cursus allemaal aan bod komen.
We werken in deze cursus aan de hand van maak-opdrachten. Het maken staat hier centraal. Het proces is elke week dan ook belangrijker dan het product. Wat er uit dat proces voort komt is niet zo belangrijk, het gaat vooral om de opdracht die jij op jouw manier wilt en gaat uitvoeren. En het gaat om plezier maken, dat is heel belangrijk.

Kort gezegd werken we in deze cursus aan:

  • Procesmatig werken
  • Spelplezier
  • Humor
  • Authenticiteit

Belangrijk om te weten is dat er van je gevraagd wordt om je wekelijks voor te bereiden, dit vereist tijd.

Deze cursus is binnen Theaterschool Utrecht een vervolgcursus. Je bent welkom als je een cursus Kleinkunst/Cabaret 1 hebt gevolgd of zelf al enige ervaring hebt op cabaret/kleinkunst/stand-up-podia. Bij Kleinkunst/Cabaret 1 wordt een stevige fundering gelegd en worden er bepaalde technieken aangeleerd en toegepast. Twijfel je of de cursus iets voor jou is, neem dan contact op met Aren Scholte. Na afloop van deze cursus kun je de Kleinkunst/Cabaret 3 gaan volgen. Hier ga je aan de slag met verdieping binnen cabaret en kleinkunst en maak je je eigen cabaretprogramma.

Over de docent

Aren Scholte

Opleiding: ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Werk: docent Regie aan de opleiding Playground; cabaretier, regisseur en acteur. Hoofd productie bij KTA Producties en werk als uitvoerend cabaretier en acteur. Daarnaast maak ik muziek, voornamelijk Nederlandstalige Hiphop.

lees meer neem contact op