Menu

CursussenTheater doet meer

Tijdens deze cursus leer je de kwaliteiten die je binnen het theater en theatrale oefeningen tegenkomt, vertalen naar het dagelijkse leven.

Hoe dan?
Met theaterskills leer je samenwerken, je expressief uiten, plezier ervaren als je buiten je comfortzone gaat, voor een groep staan, zelfbewustwording van het lichaam trainen en op een nieuwe manier naar de wereld om je heen kijken. Dit gaan we bewust leren toepassen in het dagelijks leven door theater als middel in te zetten, met als basis plezier en nieuwsgierigheid.

In deze cursus werk je aan:

  • bewustwording van je eigen lichaam
  • bewustwording van de omgeving
  • fysieke transformatie: Wat zegt een bepaalde houding of manier van bewegen? Hoe kan ik mijn stem gebruiken om de aandacht langer vast te houden?
  • blokkades inzichtelijk maken en doorbreken
  • de kracht van kwetsbaarheid

Tijdens de lessen is er ruimte voor de inbreng van een eigen casus. Zo vergroot je je assertiviteit of help je anderen assertiever te worden. Door middel van spel en improvisatie gaan we bijvoorbeeld samen ongemakkelijke sociale situaties aan en zoeken we een manier om hiermee om te gaan. Denk ook aan het leren van grenzen stellen en fysieke bewustwording. Een veilige sfeer in de groep staat hierbij voorop, zodat er voor iedereen ruimte is om buiten diens comfortzone te treden.

De cursus is voor iedereen toegankelijk. Aangezien een veilige sfeer belangrijk is, vragen we om openheid en de durf kwetsbaar te zijn.

Over de docent

Tessa Kraijer

Opleiding: ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek in Zwolle (2018), maar kwam erachter dat ik liever verhalen maakt op een podium waar alles mogelijk is. Nu studeer ik af als theatermaker en -docent in Tilburg (2022). Werk: in mijn werk als theatermaker zoek ik naar verbinding in de verbeelding en de zintuiglijke ervaring. Gebruik van licht en video spelen hierin vaak een grote rol.

lees meer neem contact op