Menu

CursussenKleinkunst / Cabaret 2

Maken wat je zelf wilt spelen; boeiend, grappig en ontroerend. Daar draait deze vervolgcursus om. En: wie ben ik op het podium?

We werken toe naar een eerste presentatie voor een publiek met eigen gemaakt acts; dat kan een liedje zijn, en stand up stukje, een sketch of een conference.

In deze cursus maak je op verschillende manieren persoonlijk, grappig of ontroerend cabaret-en kleinkunstmateriaal. Je gaat opzoek naar je persoonlijke stijl en sterke kanten. Er wordt veel individueel gewerkt en soms in groepjes. Wat vind je interessant, welke vorm kies je daarvoor en hoe voer je het uit? Er worden vaak huiswerkopdrachten gegeven waar je zelfstandig mee aan de slag gaat. Ook buiten de lesuren om.
Onze docent Bam Commijs verzorgt een aantal keren muzikale ondersteuning. Op basis van het materiaal van de cursisten wordt er een presentatie gemaakt voor publiek.

Spelenderwijs werk je aan:

  • Vervolg basiselementen cabaret
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Ontwikkelen eigen materiaal

Voor deze cursus moet je Kleinkunst/Cabaret 1 gedaan hebben. In overleg met de docent kunnen ook deelnemers van buiten Theaterschool Utrecht instromen. Neem dan contact op met de docent.

Over de docent

Merel Voorsluis

Opleiding: Rietveld Academie (richting audiovisueel/performance kunst) en HKU Dramaschrijven. Werk: theatermaker, cabaret programmeur en docent drama. Ik maak straattheatervoorstellingen zonder tekst. Hiermee tour ik in de zomer langs allerlei festivals. In het winterseizoen geef ik al 15 jaar kleinkunst- en cabaretlessen. Daarnaast programmeer ik het try-outpodium Goedkoop Cabaret in Amsterdam.

lees meer neem contact op