Menu

CursussenStand-up Comedy

In het moment zijn op het podium? Mensen laten lachen? Authentiek vertellen? Spanning opbouwen en die vervolgens doorbreken met een lach? Dan is deze stand-up comedy cursus iets voor jou. In deze cursus wordt gewerkt aan wie jij bent op een podium. Dat wat jou apart, raar of vreemd maakt wordt als je kracht ingezet om het publiek voor je te winnen. Ook gaan we werken aan hoe je zelf verhalen en anekdotes zo schrijft dat het publiek het gevoel heeft dat je ze ter plekke uit je mouw schudt.

Kortom, we gaan opzoek naar dat verhaal wat alleen jij kunt vertellen op jouw manier.

We werken in deze cursus aan:

  • Authenticiteit

  • Timing

  • Humor

  • Spelplezier

Er worden soms huiswerkopdrachten gegeven. De cursus wordt afgesloten met een eindpresentatie.

De cursus is een vervolgcursus. Je bent welkom als je een cursus Kleinkunst / Cabaret 1 hebt gevolgd. Daar wordt namelijk een stevige basis gelegd en heb je geleerd bepaalde technieken toe te passen op de vloer. Of je hebt elders al enige ervaring doordat je bijvoorbeeld al eens hebt opgetreden op een open podium of bij open-mic avonden. Twijfel je of de cursus iets voor jou is neem dan contact op met de docent.
Een volgende stap is de cursus Kleinkunst / Cabaret 3, daar ga je aan de slag met het maken van een programma van 30 minuten.

Over de docent

Aren Scholte

Opleiding: ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Werk: docent Regie aan de opleiding Playground; cabaretier, regisseur en acteur. Hoofd productie bij KTA Producties en werk als uitvoerend cabaretier en acteur. Daarnaast maak ik muziek, voornamelijk Nederlandstalige Hiphop.

lees meer neem contact op