Menu

CursussenKennismaking Stand-Up

Hoe ben je in het moment op het podium? Hoe laat je mensen lachen vanuit de ontspannenheid van jouw eigen verhaal? Waar ligt jouw authentieke kracht op het podium? Als je benieuwd bent naar de antwoorden op deze vragen dan is deze cursus iets voor jou. We werken in deze cursus aan wie jij bent op een podium en waar jouw humor ligt. Uiteraard werken we ook aan hoe de verhalen en anekdotes opgebouwd worden en hoe je goed in contact blijft met het publiek.

Kort gezegd werken we in deze cursus aan:

  • Authenticiteit
  • Humor
  • Spelplezier

Belangrijk om te weten is dat er van je gevraagd wordt om je wekelijks voor te bereiden, dit vereist tijd. De cursus wordt afgesloten met een presentatie.

Overigens werken we niet vanúit comedy-theorie en comedy-termen (premise, setup, enz.). Zie de comedy-theorie als theorie en deze cursus als de praktijk. We zullen zeker naar de grappen kijken en zien hoe deze middels comedy-technieken sterker kunnen worden, maar de basis van deze cursus ligt op jouw persona en de manier hoe je je stand-up-verhalen vertelt.

Deze cursus is binnen Theaterschool Utrecht een vervolgcursus. Je bent welkom als je een cursus Kleinkunst/Cabaret 1 hebt gevolgd of zelf al enige ervaring hebt op stand-up-podia. Bij Kleinkunst/Cabaret 1 wordt een stevige fundering gelegd en worden er bepaalde technieken aangeleerd en toegepast. Twijfel je of de cursus iets voor jou is, neem dan contact op met Aren Scholte. Na afloop van deze cursus kun je de Kleinkunst/Cabaret 3 gaan volgen. Hier ga je aan de slag met verdieping binnen cabaret en kleinkunst en maak je je eigen cabaretprogramma.

Over de docent

Aren Scholte

Opleiding: ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Werk: docent Regie aan de opleiding Playground; cabaretier, regisseur en acteur. Hoofd productie bij KTA Producties en werk als uitvoerend cabaretier en acteur. Daarnaast maak ik muziek, voornamelijk Nederlandstalige Hiphop.

lees meer neem contact op