Menu

CursussenWorkshop: Theater maken met AI

AI (kunstmatige intelligentie) is in het afgelopen jaar veel in het nieuws geweest, omdat het razendsnel aan het ontwikkelen is. Gaat AI ons werk overnemen of is het een waardevolle toevoeging? En wat kan het betekenen voor theater?

Bij deze workshop ontdek je hoe je kunstmatige intelligentie kunt gebruiken om theaterteksten te schrijven, personages te ontwikkelen en scènes te maken. Hoe kunnen we de kracht van AI gebruiken om de menselijke verbeelding te versterken en nieuwe, boeiende theatrale werken te creëren?

Door middel van praktische oefeningen leer je in deze workshop hoe je met AI kunt werken. Je maakt een theatertekst die door AI geschreven is én je leert hoe je die vervolgens naar de vloer kunt brengen. Ook in spel zullen we ons laten inspireren door AI.

De workshop is geschikt voor iedereen, ongeacht je achtergrond of ervaring. Of je nu een professional bent of gewoon geïnteresseerd bent in theater, in deze workshop kun je leren hoe je AI kunt gebruiken om jouw ideeën tot leven te brengen. Op basis van de ervaringen in de workshop gaan we met elkaar in gesprek wat de meerwaarde kan zijn van AI voor theater en wat de nadelen zijn.

PS: Ook deze tekst en de afbeelding zijn tot stand gekomen met behulp van AI.

Over de docent

Tessa Kraijer

Opleiding: ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek in Zwolle (2018), maar kwam erachter dat ik liever verhalen maakt op een podium waar alles mogelijk is. Nu studeer ik af als theatermaker en -docent in Tilburg (2022). Werk: in mijn werk als theatermaker zoek ik naar verbinding in de verbeelding en de zintuiglijke ervaring. Gebruik van licht en video spelen hierin vaak een grote rol.

lees meer neem contact op