Menu

CursussenHUISteam Theatersport - korte cursus | kennismaking

Het HUISteam zoekt versterking! We hebben paar plekken in ons team vrij en daarom organiseren we een kennismaking/auditie! Ben je benieuwd naar het HUISteam, heb je ervaring met theatersport en heb je zin om veel te spelen in een leuke groep en om regelmatig op te treden voor publiek bij het Open HUISpodium? Lees dan verder…

Het HUISteam is in september 2022 opgericht. Het bestaat uit een groep ervaren spelers die iedere week trainen op dinsdagavond en eens per maand optreden op vrijdagavond bij Theaterschool Utrecht. De groep krijgt les van Marieke van Laar en van verschillende gastdocenten die bepaalde skills en games komen trainen.

Op 16, 23 en 30 mei en 6 juni kan je meedoen met de huidige groep als wederzijdse kennismaking. Ook maak je een Open HUISpodium mee op 9 juni. Ben je enthousiast en pas je bij de groep dan ben je welkom om deel te nemen aan het HUISteam vanaf september 2023.

Tijdens deze vier trainingen krijg je les van Marieke van Laar en van een andere gastdocent. In deze korte cursus staat centraal: plezier, nieuwe dingen en uitproberen, nieuwe spelers leren kennen en het optreden bij het Open HUISpodium op 9 juni voorbereiden.

Wat kan je verwachten:

  • Wekelijkse lessen, inclusief gastlessen zoals impro-zingen
  • Optreedervaring bij de HUIS-Podium avonden
  • Je leert het organiseren van voorstellingen, de productietechnische kant, publiciteit, netwerk vergroten
  • Je maakt een verdiepingsslag in podiumvaardigheden: spelen, presenteren, jureren, interactie met het publiek, techniek

Wat breng jij mee?

  • Spelplezier, enthousiasme en toewijding voor de lessen en de voorstellingen
  • Je hebt tenminste Theatersportcursus 3 bij Theaterschool Utrecht afgerond of minimaal 3 jaar improvisatielessen gevolgd. (Ervaren spelers kunnen worden gevraagd door hun docent om aan te sluiten bij het HUISteam)
  • Je draagt gezamenlijk met de groep de verantwoordelijkheid voor de organisatie van het Open HUISpodium. We verdelen de taken zoals productieleider, floormanager, pr, presenteren, lichttechniek, jurering

Ben je na deze korte cursus enthousiast geworden en is er een wederzijdse klik, dan kan je je inschrijven voor het HUISteam Theatersport vanaf september. Zo gaan we na de zomervakantie met een vol en enthousiast HUISteam verder bouwen aan mooie plannen, trainingen en optredens.

Over de docent

Marieke van Laar

Opleiding: NT2 docent, Nederlandse taal- en letterkunde, Leiderschapstrainingen. Werk:Docent theatersport, acteur/trainer bedrijfstheater en teambuilding, Toegepaste Improvisatie voor teams bij TheatersportWorkshops.nl, Presentatietrainer en Train-the-trainer bij (bedrijfs)opleidingen. Learning & Development deskundige. Hobby: ik speel sinds 1994 bij diverse theatersportgroepen, waaronder Iets Anders en Met Haar Zonder Hem.

lees meer neem contact op