Menu

VolwassenenQueer Theater

Let op: deze cursus is vanaf 17 jaar!

Jezelf zijn en je veilig voelen om vervolgens jezelf te kunnen uiten daar staan Theater Oester en Theaterschool Utrecht voor.
Daarom hebben Theater Oester en Theaterschool Utrecht besloten de handen ineen te slaan. Een veilige setting waarin er wordt gesproken, gediscussieerd en gelachen over queer onderwerpen is wat ons betreft erg belangrijk.

De cursus draait om spellessen en maaklessen waarin je samenwerkt met gelijkgestemden in een veilige setting. We willen een brede basis leggen in elementair spel om vervolgens in de laatste lessen scènes te maken die we kunnen presenteren aan genodigden. We spelen verschillende rollen, vertellen verhalen en schrijven teksten. We kijken naar clichés en spelen deze, en vervolgens doen we wat we zelf willen.

De cursus is een onderdeel van Theater Oester, dat ieder jaar een voorstelling maakt rondom LHBTIQ+ onderwerpen. We merkten door de vele aanmeldingen voor de audities dat de behoefte om samen theater te maken met gelijkgestemden groot is.

Iedereen die theater wil maken is welkom en natuurlijk is het meest belangrijk dat je affiniteit hebt met de onderwerpen die te maken hebben met de LHBTIQ+ gemeenschap. Allies zijn dus ook welkom.

Hier vind je info over Theater Oester.

Docent
Myra van Abeelen is sinds 2002 docerend theatermaker. Ze geeft al jaren les op Theaterschool Utrecht. Naast partner van Simone Versteeg, de regisseuse/ artistiek leider van Theater Oester, doet zij de productie-taken voor de jaarlijkse voorstelling van Theater Oester.
Haar voorkeur binnen theater gaat uit naar improvisatie, fysiek beeldend theater, mime, teksten geschreven door de spelers zelf.
Myra is vrouw, lesbisch, moeder in een regenboog gezin, half Antilliaans half Nederlands.

Over de docent

Myra van Abeelen

Opleiding: Acteur/ theatermaker HKU, Docent Drama kopopleiding HKU. Werk: sinds 2002 docerend theatermaker. Ze geeft al jaren les op Theaterschool Utrecht waar zij jongeren en volwassen lesgeeft en waar zij voorstellingen maakt. Zij is op zoek naar humor en absurditeit. Ze leidt je op tot een spelende maker of makende speler. Een onderzoekende houding hoort daarbij. Haar voorkeur binnen theater gaat uit naar improvisatie, fysiek beeldend theater, mime, teksten geschreven door de spelers zelf en bestaande teksten worden zeker ook gebruikt. Zij is op dit moment mentor en speldocent bij de LOT en productieleider TSU Herdenkt. Daarnaast werkt zij als dramadocent in het basisonderwijs, als theatermaker in het voortgezet onderwijs en als simulatiepatiënt bij Schola Medica. Myra is speler bij Café Kimya, een mime trainingsgroep voor kunstvakgenoten.

lees meer neem contact op