Menu

CursussenProductie voorjaar

Mash-up van The office, Luizenmoeder, Toren C

Met een enthousiaste groep ga je in een half jaar een voorstelling maken.
Het wordt een fragmentarische komische voorstelling waarin de personages en hun gedragingen centraal komen te staan. Als inspiratie en basis voor de voorstelling gebruiken we The office, Toren C en De luizenmoeder. We zullen een kantoorsetting creëren met kantoorpersoneel van een bedrijf.
Het ongemak en de sociale onkunde van de mens staat centraal.

Iedereen doet z’n best met als resultaat groot ongemak, grote fouten en mislukte liefdesrelaties. We gaan zoveel mogelijk de dubbele laag proberen op te zoeken. Dus: hoe beleven de personages zichzelf en hoe komen ze over op de buitenwereld?
Bijvoorbeeld: het gesprek gaat over de koude koffie, maar ondertussen voelen we als publiek aan alles dat deze personen de haren uit elkaars hoofd zouden willen trekken of elkaar nu willen zoenen.

Het publiek gaat soms direct aangesproken worden door de personages alsof ze in een documentaire zitten. Hierdoor krijg je als publiek meer te weten over hoe ze zich voelen, dan de andere mensen in scène (mockumentary).

We gaan deels werken vanuit vaste teksten. We zullen letterlijk hele scènes qua tekst overnemen uit deze series en deze vertalen naar het toneel. We zullen met nadruk werken aan personage-ontwikkeling. Daarnaast gaan we door middel van improvisaties met de personages tot nieuwe scènes komen.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Personageontwikkeling
  • Tekstanalyse
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Improviseren
  • Samenspel
  • Ruimte voor eigen inbreng ideeën qua tekst, scènes en spel

Over de docent

Boaz van Rooij

Opleiding: Afgestudeerd als Theater Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Ik werk als theaterdocent bij Maas Theater en Dans, als trainer/trainingsacteur voor de UU en HKU en als maker/acteur bij Jeugdtheatercollectief Neuswijs. Ik ben altijd op zoek naar de beste vorm die past bij het verhaal dat verteld wordt, denk daarbij aan open en gesloten dramaturgische voorstellingen tot aan theaterwandelingen, participerende voorstellingen, installaties, luisterverhalen en performances. Verhalen uit de omgeving zorgen voor directe inspiratie in lessen en maakprocessen.

lees meer neem contact op