Menu

VolwassenenToneel 3

In Toneel 3 ga je aan de slag met een eigen verdiepende spelvraag. Het is een verdiepende cursus voor spelers met ervaring.

In deze cursus vertrek je vanuit een persoonlijke vraag: hoe kan ik beter toneelteksten overbrengen? Hoe verdiep ik een personage? Hoe speel ik geloofwaardiger een emotie? Wat kan ik met de tekst, sub-tekst, stilte en de dynamiek van de taal en stem? Een persoonlijk afgestemde cursus, waar je het maximale uit je spel kan halen. Bovenal is het een cursus waar je veel plezier aan kunt beleven! In de laatste les presenteren we de resultaten in bescheiden gezelschap.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Tekstanalyse en begrip

  • Personage

  • Spanningsopbouw scene

  • Tekstbehandeling

  • Spelplezier

  • Samenspel

Toneel 3 is voor de meer gevorderde speler, en is dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. Je werkt samen met mensen met meer spelervaring, de gespeelde teksten en opdrachten vallen goed samen. Andere logische vervolgstappen na Toneel 2 of een andere vervolgcursus kunnen Meisner Acteertechnieken, Speltechnieken, Fysiek Acteren, Stage Fight, Mime. zijn, waarin verdieping van je spel, de herhaalbaarheid en het verbeteren van scènes en tekstgebruik steeds meer aan de orde komen. Denk ook aan een van de productiecursussen zoals Het verhaal van de stad, Jaarproductie of de Productie najaar. Ook de losse Masterclasses bieden diverse mogelijkheden tot verdieping.

Over de docent

Brian Voermans

Opleiding: Afgestudeerd als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Theaterdocent en schrijver van het drama curriculum aan het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Theaterdocent bij de Theaterschool Utrecht. Theatermaker met interesse in Larvenmaskers, satire, improvisatie en komedie.

lees meer neem contact op