Menu

VolwassenenCreatief schrijven

Soms heb je een idee voor een verhaal maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen. Iets inspireerde je, maar wat is nu die volgende stap? In deze cursus worden er verschillende schrijfvormen aan je geïntroduceerd. Van een hoorspel tot spoken word, alles wat gehoord moet worden op een podium komt voorbij. En het leuke is: jij kiest je eigen vorm.

In de lessen komen verschillende schrijftechnieken aan bod en zullen we veel inspiratiesessies doen. Hoe kom je eigenlijk tot een idee? En wanneer je dat idee dan hebt, hoe begin je met schrijven? Met elkaar zoeken we verschillende schrijfstrategieën en onderzoeken we wanneer een scène een goede scène is. Je leert schrijven in de vorm die het beste past bij jouw verhaal, en krijgt handvatten aangereikt om een begin te maken. In de lessen lezen we actief met elkaar mee en analyseren we elkaars teksten. Teksten voor een podium bestaan eigenlijk niet als ze niet gehoord worden, daarom sluiten we de lessenreeks af met een mooie lezing waar je je tekst kan voordragen op een van onze podiumavonden.

Over de docent

Roos Voorhorst

Opleiding: Artiest Theater aan het ROC Rijn-IJssel in Arnhem, Writing for Performance aan de HKU, Scenarioschrijven aan het RITCS in Brussel en Scriptcoach bij de Scenariovakschool. Werk: freelance toneelschrijver en in opdracht (het NUT, jeugdtheatergezelschap BonteHond, Het Theaterschip, e.a.). Ook is ze scenarioschrijver, freelance en in opdracht (Apollonia België, GTST, e.a.). Ook werkt Roos als zelfstandig scriptcoach voor toneel en scenario, en is ze als gastdocent verbonden aan de opleiding Writing for Performance. In 2022 heeft ze subsidie ontvangen van het Fonds Podiumkunsten voor een autonoom toneelstuk The Family Fair.

lees meer neem contact op