Menu

VolwassenenFysieke Acteertechnieken 2

“Je beweegt zoals je denkt en je denkt zoals je beweegt. Dus als ik mijn beweging verander, verandert ook mijn denken”. (Jerzy Grotowski)

Ga verder met fysieke acteertechnieken en maak grote stappen in de ontwikkeling van de fysieke aspecten van jouw acteertalent. Handelen vanuit de fysiek, dus niet de psychologie.Verruim je eigen bewegingsmogelijkheden. Ontdek wat je lichamelijke zeggingskracht zegt over: personage, emotie, inhoud van scène, transformatie.

Vind vrijheid van handelen zonder dat je denken je daarin belemmert. Ook werken soms vanuit abstractie en leren hoe waardevol abstractie binnen spelen kan zijn. Abstractie zegt meer dan de annekdote en is daarom een verrijking voor ieders fysieke spel.
Bij deze fysieke manier van spelen werken we verder aan verdieping van verschillende basistechnieken voor individuele en groepsimprovisaties.

In deze cursus werk je aan

  • Verdieping van basistechnieken en improvisatie
  • Spelplezier

  • Fysiek spel

Fysieke acteertechnieken 2 is een verdiepingscursus. Je moet dus eerst de vervolgcursus Fysieke Acteertechnieken gedaan hebben (of elders deze ervaring hebben opgedaan).

Over de docent

Ron van Lente

Opleiding: PDG HU Utrecht, verder volledig autodidact. Werk: De afgelopen 35 jaar heeft Ron als acteur bij diverse theatergezelschappen gewerkt. Het Noord Nederlands Toneel, Het Filiaal Theatermakers, Het laagland, Schippers en van Gucht. Ook is hij in verschillende tv series te zien geweest zoals "Stanley H" "Hollands Hoop 3" en "Thuisfront". Sinds 2009 geeft hij les bij verschillende instanties en heeft als specialisme Fysiek theater. Ron maakt in zijn lessen gebruik van het Grotowski model en de methode Lecoq. "Je beweegt zoals je denkt en je denkt zoals je beweegt. Dus als ik mijn beweging verander, verandert ook mijn denken." "Als speler ben je een onbeschreven blad, vol nieuwsgierigheid en open naar de wereld." "Spelen is altijd een zaak van leven en dood."

lees meer neem contact op