Menu

CursussenFilm Acteren 1

Stilte op de set. Geluid? Camera? Actie!

Heb je altijd al voor de camera willen staan? Wil je iets nieuws proberen?

Het doel van deze cursus is om je kennis te laten maken met de basisaspecten van camera acteren. Je leert hoe het is om voor de camera te spelen en tevens naar jezelf te kijken als acteur.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

• Auditie, tekstinterpretatie en improvisatie

• Technische aspecten van het camera acteren

• Camerastandpunten

• Subtiliteit, intimiteit en authenticiteit in het spel

• Zelfbewustzijn en objectiviteit: wat beleef je zelf en wat zie je terug op camera?

In de lessen leer je met zelfvertrouwen voor een camera te staan.

Voor deze cursus vragen we wat ervaring met de basisprincipes van acteren (bijvoorbeeld in een Toneel 1 cursus of elders vergelijkbare ervaring).

Over de docent

Frouwke Florentina

Opleiding: Theater, film en televisiewetenschappen, Universiteit Utrecht; Digital Film, Deakin University Melbourne; Autobiografisch schrijven, Instituut voor biografiek, Driebergen. Werk: Afgelopen decennium persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot visuele kunst en performance bestudeerd. Gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en visuele beeldtaal als de belichaming van verhalen in film en performance om een rijk palet en meervoudig perspectief (intellectueel, visueel, zintuigelijk, emotioneel en somatisch) op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. Gestart met een eigen autobiografische storytelling benadering om anderen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun creatieve stem. Naast lesgeven en het coachen van andere creatievelingen eigen persoonlijk verhaal ontwikkelen/vormgeven vanuit verschillende kunstdisciplines.

lees meer neem contact op