Menu

VolwassenenScenario schrijven

Elke film of serie begint bij een scenario. Maar wat is dat eigenlijk, een scenario? En hoe verschillend is het van bijvoorbeeld toneel? In de cursus scenarioschrijven gaan we aan de slag met de beginselen van scenario.

We zullen ingaan op de theorie rondom scenario en film, die we direct voelbaar maken door aan schrijfoefeningen te werken. Ook zullen we fragmenten lezen (én kijken) van bestaande films en series om het verschil tussen script en screen te behandelen. Alle schrijfoefeningen zullen we hardop lezen en analyseren. In de lessen focussen we op het denken in beeld, handelingen en geluid, want dat is uiteraard de basis van film. In de lessenreeks werk je aan losse schrijfoefeningen en werk je uiteindelijk toe naar je eigen korte filmscenario, die we tot leven zullen wekken door middel van een lezing.

Over de docent

Roos Voorhorst

Opleiding: Artiest Theater aan het ROC Rijn-IJssel in Arnhem, Writing for Performance aan de HKU, Scenarioschrijven aan het RITCS in Brussel en Scriptcoach bij de Scenariovakschool. Werk: freelance toneelschrijver en in opdracht (het NUT, jeugdtheatergezelschap BonteHond, Het Theaterschip, e.a.). Ook is ze scenarioschrijver, freelance en in opdracht (Apollonia België, GTST, e.a.). Ook werkt Roos als zelfstandig scriptcoach voor toneel en scenario, en is ze als gastdocent verbonden aan de opleiding Writing for Performance. In 2022 heeft ze subsidie ontvangen van het Fonds Podiumkunsten voor een autonoom toneelstuk The Family Fair.

lees meer neem contact op