Menu

VolwassenenHet verhaal van de stad

Je woont in Utrecht, kijkt om je heen. Je hoort fietsbellen tringen, je ruikt de werfkelders en je ziet de vrolijke mensen. Wat voor plek is Utrecht?

Vanuit je eigen fascinatie voor de geschiedenis van Utrecht en/of je eigen verleden ga je op onderzoek uit. We gaan beelden, foto’s, teksten verzamelen in onder andere het Utrechts Archief. We gaan letterlijk de stad in opzoek naar verhalen.  Je leert verhalen uit Utrecht en directe omgeving te verzamelen op ludieke manieren en om te zetten naar theatraal materiaal.
We gaan eigen scenes, teksten, personages, performances en bewegingsfrases maken aan de hand van de geschiedenis van de stad. Hoe verhoudt de Utrechtse geschiedenis zich tot het heden en tot jou? Zo zoeken we vanuit humor, ongemak, interesse en enthousiasme de verbinding met de stad en jezelf.
Je leert verhalen boeiend over te brengen op verschillende manieren en verschillende vormen.  

We zullen uiteindelijk onze bevindingen en verhalen teruggeven aan de stad en presenteren in het Utrechts Archief.

Over de docent

Boaz van Rooij

Opleiding: Afgestudeerd als Theater Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Ik werk als theaterdocent bij Maas Theater en Dans, als trainer/trainingsacteur voor de UU en HKU en als maker/acteur bij Jeugdtheatercollectief Neuswijs. Ik ben altijd op zoek naar de beste vorm die past bij het verhaal dat verteld wordt, denk daarbij aan open en gesloten dramaturgische voorstellingen tot aan theaterwandelingen, participerende voorstellingen, installaties, luisterverhalen en performances. Verhalen uit de omgeving zorgen voor directe inspiratie in lessen en maakprocessen.

lees meer neem contact op