Menu

VolwassenenHUISgezelschap - Jaarproductie

Het HUISgezelschap bestaat uit een groep ervaren spelers die bij Theaterschool Utrecht heel wat meters hebben gemaakt. Voor deelname aan het HUISgezelschap is ambitie, inzet en commitment belangrijk. De regisseurs Tessa Kraijer en Lize van Olden werken als duo om samen met het gezelschap een mooie productie neer te zetten. Repetities zijn elke maandag avond van 20.30 tot 22.30 uur en twee repetitie weekenden. Voorstelling op 18 en 19 maart 2023. 

Het verhaal
Zullen we het Liefde noemen? (Schrijver Peer Wittenbols)

Twee bevriende koppels -waarvan één net samen- komen bij elkaar na een medische rechtszaak waarbij één van de 4 betrokken was. De uitspraak: onschuldig. Dat moet gevierd worden! ‘Zullen we het liefde noemen?’ is een relatie ‘dramedy’ waarin een avondje bezoek totaal uit de hand loopt. In het stuk gaan we aan de slag met sub-tekst. Wat wordt er gezegd en wat wordt er niet gezegd maar is er wel? Welke roze olifant moet omzeild worden zodat het niet escaleert. Een echt ‘acteurs-stuk’ waarin je als ervaren speler je tanden kan zetten.

We werken gedurende een jaar aan:

  • Spelplezier 

  • Samenspel 

  • Verdieping van spelkwaliteiten 

  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap) 

  • Interactie met het publiek 

De productie HUISgezelschap is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus of andere theaterervaring is een vereiste. Ervaren spelers kunnen worden gevraagd door hun docent om aan te sluiten bij het HUISgezelschap. Als er meerdere plekken beschikbaar komen doordat spelers stoppen, dan organiseren we een auditie. Wil je op de hoogte gehouden worden, mail dan naar info@theaterschoolutrecht.nl
Een alternatief is aanmelden voor Productie najaar bij regisseur Noortje Thuis of bij de Jaarproductie bij Maxime Vandommele.

Over de docenten

Lize van Olden

Opleiding: Acting HKU, Theaterdocent Toneelacademie Maastricht. Werk: Vanaf 2006 werkzaam als actrice (o.a. Het Nationale Toneel, Het NUT, Aluin, RoTheater.) Vanaf 2008 daarnaast ook werkzaam als theaterdocent voor allerlei verschillende doelgroepen, zowel op Jeugdtheaterscholen als binnen het voortgezet- en basisonderwijs. Vanaf 2012 ook onderdeel van cabaretduo OLDENHERMANNS (Cameretten juryprijs 2014).

lees meer neem contact op

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Tessa Kraijer

Opleiding: ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek in Zwolle (2018), maar kwam erachter dat ik liever verhalen maakt op een podium waar alles mogelijk is. Nu studeer ik af als theatermaker en -docent in Tilburg (2022). Werk: in mijn werk als theatermaker zoek ik naar verbinding in de verbeelding en de zintuiglijke ervaring. Gebruik van licht en video spelen hierin vaak een grote rol.

lees meer neem contact op