Menu

VolwassenenProductie najaar

Waar we van houden, wat we haten, waar we ons verbonden mee voelen: het is allemaal gebaseerd op onze herinneringen. In theater zijn ze een bron van inspiratie. Als regisseur speel je met de herinnering van het publiek. Een personage met uitgestoken rechterarm roept beelden op van de Tweede Wereldoorlog. Rinkelende belletjes doen denken aan pijnlijke kerstdiners met familie. Als schrijver laat je je inspireren door hoe je herinneringen het verleden vervormen en vervagen. Als acteur verrijken ze je emoties en ideeën. We creëren samen een productie met tekst, muziek en beweging geïnspireerd op onze eigen herinneringen en die van het publiek. 

Voor deelname aan deze halfjaarproductie is ambitie, inzet en commitment belangrijk. 

We werken gedurende de cursus aan: 

  • Spelplezier 

  • Samenspel 

  • Verdieping van spelkwaliteiten 

  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap) 

  • Interactie met het publiek 

De halfjaarproductie is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus of andere theaterervaring is gewenst. Voor vragen kan je contact opnemen met de docent. 

Over de docent

Noortje Thuis

Opleiding: Vooropleiding Theater Utrecht, Theater Docent ArtEZ Arnhem, master cultuurgeschiedenis Universiteit Utrecht. Werk: Docent bij de opleiding Dramatherapie aan HAN University of Applied Sciences en docent Cultuurgeschiedenis aan Universiteit Utrecht (UU). Verder freelance theaterdocent en -maker bij o.a. Theaterschool Utrecht, Het Klooster, Mind Mix en Buitenkunst. Voorop staat het samen onderzoeken van het leven en vormgeven in prikkelend theater.

lees meer neem contact op