Menu

VolwassenenKleinkunst/Cabaret 1

Een grappige tekst ontwikkelen? Een persoonlijk lied schrijven en ten gehore brengen? Een lach, een traan? Van alle podiumkunsten is cabaret misschien wel de meest gevarieerde.

In deze cursus doe je ervaring op met de verschillende kanten van kleinkunst en cabaret. Wat jij bedenkt en wie je bent is het onderwerp. Je onderzoekt welke vormen het beste bij je passen. Alle denkbare disciplines worden ingezet om het publiek te laten lachen, te ontroeren of aan het denken te zetten. Door de opbouw van de cursus krijg je van alle facetten van Kleinkunst en Cabaret iets mee. Je houdt je in de les bezig met (lied)teksten schrijven, conference, sketch, schrijf- en speltechniek. Het muzikale deel wordt ondersteund door gastlessen van onze docent Bam Commijs. Docenten Merel en Bam weten het beste uit jezelf te halen, je zal jezelf verrassen en grenzen verleggen. Er worden soms huiswerkopdrachten gegeven om je op weg te helpen met het maken van eigen materiaal. Er wordt dus ook inzet gevraagd buiten de lesuren om.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Basiselementen cabaret
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Het maken van eigen materiaal

Kleinkunst/Cabaret 1 is voor beginners een speelse manier om kennis te maken met de wereld van kleinkunst en cabaret. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om eigen materiaal te maken. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. De meest logische vervolgstap is Kleinkunst/Cabaret 2 of een uitstapje naar de cursus Stand-up Comedy.

Over de docent

Merel Voorsluis

Opleiding: Rietveld Academie (richting audiovisueel/performance kunst) en HKU Dramaschrijven. Werk: Compagnie Mobilette (eigen straattheatergroep maker/solist), Artistiek leider Stichting Goedkoop Cabaret, Kleinkunst/Cabaret docent UCK (10 jaar), eindregisseur Mobil & Casier, medewerker Festival 2 Turven Hoog etc.

lees meer neem contact op