Menu

VolwassenenStand-up Comedy

In het moment zijn op het podium? Mensen laten lachen? Authentiek vertellen? Spanning opbouwen en die vervolgens doorbreken met een lach? Dan is deze stand-up comedy cursus iets voor jou. In deze cursus wordt gewerkt aan wie jij bent op een podium. Dat wat jou apart, raar of vreemd maakt wordt als je kracht ingezet om het publiek voor je te winnen. Ook gaan we werken aan hoe je zelf verhalen en anekdotes zo schrijft dat het publiek het gevoel heeft dat je ze ter plekke uit je mouw schudt.

Kortom, we gaan opzoek naar dat verhaal wat alleen jij kunt vertellen op jouw manier.

We werken in deze cursus aan:

  • Authenticiteit

  • Timing

  • Humor

  • Spelplezier

Er worden soms huiswerkopdrachten gegeven. De cursus wordt afgesloten met een eindpresentatie.

De cursus is een vervolgcursus. Je bent welkom als je een cursus Kleinkunst / Cabaret 1 hebt gevolgd. Daar wordt namelijk een stevige basis gelegd en heb je geleerd bepaalde technieken toe te passen op de vloer. Of je hebt elders al enige ervaring doordat je bijvoorbeeld al eens hebt opgetreden op een open podium of bij open-mic avonden. Twijfel je of de cursus iets voor jou is neem dan contact op met de docent.
Een volgende stap is de cursus Kleinkunst / Cabaret 3, daar ga je aan de slag met het maken van een programma van 30 minuten.

Over de docent

Thjum Arts

Thjum Arts is een authentieke comedian/cabaretier die al ruim 7 jaar op diverse podia in Nederland is te vinden. Van kleine kroegjes tot grote theaters. Hij won o.a. de jury- en publieksprijs bij het Amsterdam Studenten Cabaret Festival en de jury- en publieksprijs Cameretten 2021 en stond ook in de Finale van het BNN VARA Leids Cabaret Festival. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende programma. Thjum neemt naast zijn stand-up comedy ervaring ook zijn ervaring in het geven van trainingen en gastlessen. “De cursus is voor iedereen toegankelijk. Lef of ervaring helpt natuurlijk wel. Maar ik pas me op maat aan, aan wie jij bent en wat je wilt leren. Misschien treed je al wel op als comedian of droom je ervan om het een keer te proberen; Misschien wil je meer zelfvertrouwen in jezelf presenteren of misschien wil je gewoon met een groep enthousiaste mensen lol maken. Van mijn comedy skills heb ik elke dag ook profijt in het dagelijks leven. Podiumaspiraties zijn dus geen vereiste om profijt en plezier uit de lessen te halen.” De Jury van het Leids Cabaret Festival 2020 over Thjum: “Filosofie, sociologie en spiritualiteit in een, zonder dat humor inboet aan kracht: Het is maar weinig cabaretiers gegeven.” (Foto: Lieke Bielderman)

lees meer neem contact op