Menu

TussenjaarTussenjaar

Heb jij net een lange periode van school achter je en twijfel je over de volgende stap? Raak je verstrikt in alle mogelijkheden die er zijn en lukt het nog niet een keuze te maken? Kies dan voor een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht. Maak kennis in een motivatiegesprek of stel je vragen in een online vragenuurtje.Waarom?

Wij bieden een jaar zonder keuzes en vastomlijnde plannen, maar vol met ruimte en mogelijkheden.

Een jaar om te ontdekken waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent en wat je nieuwsgierig maakt. We garanderen je dat je na dit jaar meer inzicht hebt gekregen in wie jij bent en wat je zoekt. Je zal klaar zijn om de volgende stap te zetten.

Er is geen toelating nodig voor dit jaar, wel moet je een startkwalificatie hebben en nodigen we je uit voor een motivatiegesprek. Je wordt vervolgens deel van een vaste groep studenten met wie je het jaar doorloopt. Jullie delen bij de start in ieder geval één ding: een liefde voor de podiumkunsten.

Wat ga je doen?

Een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht bestaat uit een gevarieerd programma van lessen op het gebied van dans, zang en theater. In verschillende blokken krijg je vak-lessen die ook samen met jou geëvalueerd worden. Daarnaast zijn er naast de reguliere lessen de Labs. In deze Lab-dagen krijg je veel verschillende workshops aangeboden, zowel op het gebied van theater als andere disciplines of sectoren. Uitgangspunt is altijd dat ze je inspireren, je tot nadenken zetten en je blik verruimen. Je bezoekt voorstellingen en maakt ze natuurlijk ook zelf! Van begin tot eind zoals jij en je medestudenten dat willen.
Het Tussenjaar is 1 groep van circa 12-18 deelnemers. Je krijgt de meeste lessen met je klas. Soms zijn er ook projecten in kleiner groepjes. Daarnaast heb je een persoonlijke coach met wie je je ontwikkelingen, valkuilen, ambities en twijfels kunt bespreken.


Inschrijven

Lijkt het Tussenjaar je wel wat en overweeg je je in te schrijven voor het Tussenjaar? Meld je dan éérst aan voor een motivatiegesprek.

Na het motivatiegesprek met de docent of coach hoor je of het Tussenjaar bij je past, heb je zelf een beter beeld en maak je de beslissing om je in te schrijven voor het Tussenjaar. Wil je na het motivatiegesprek graag een kennismakingsles volgen? We organiseren in de maand juni een kennismakingsles voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor het Tussenjaar. Na deze kennismaking kan je altijd nog beslissen om je nog af te melden.

Vragen?

Heb je vragen over het Tussenjaar? Je kan ons altijd mailen (tussenjaar@theaterschoolutrecht.nl)!

Kennismakingsdag

Weet je nog niet zeker of je je wilt aanmelden en of je meteen op motivatiegesprek wilt? Kom dan naar de kennismakingsdag in juni.
Kom langs, doe lessen mee en proef de sfeer! Aan het eind van deze dag stel je al je prangende vragen en ontmoet je potentiële toekomstige klasgenoten.

Meer informatie over de kennismakingsdag volgt binnenkort.Heb je algemene vragen? Bekijk hier de FAQ met alle veelgestelde vragen en antwoorden.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Bente van Arkel

Als docent en dramaturg daag ik je met humor en enthousiasme uit om uit je comfortzone te stappen of die comfort vooral juist flink onder de loep te nemen. Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs) en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op

Eva Beijneveld

Opleiding: HKU Theatre & Education. Werk: Theaterdocent/theatermaker/ educatiemaker bij o.a. Maas theater en dans, Het Nationale Theater, Stut Theater en Theaterschool Utrecht.

lees meer neem contact op

Leonie Bos

Opleiding: Rockacademie (HBO Bachelor of Music). Werk: Bells Of Youth (DWDD, Sziget, Zwarte Cross, 3FM, radio 2 & radio 1); Sessie zangeres in verschillende studio's. The Amsterdam Vocal Company; Boekvis Producties met diverse muzikale projecten voor in het Theater en Educatie; Voice Over voor Radio, TV, en Online producties. Muzikale regie Toneelschuur Productie Starring#23: Sarah’s Partijtje (Haarlem 2021); Muzikale begeleiding bij Toneelmakerij Productie: Zorgvlied. (Amsterdam 2022).

lees meer neem contact op

Natasja Looman-van Beem

Opleiding: Docent & regisseur Toneelacademie Maastricht, Docent Drama ArtEZ, Vooropleiding Theater UCK. Werk: Jongerencoach bij Breekjaar, Theaterdocent voortgezet onderwijs en Pabo, Regisseur & theatermaker Stichting Kikid, Regisseur Kerst in het Julianapark, Regie Vocal Group VOÏSZ, Creatief coach HARTVOORJE, eigen praktijk aan huis en ooit begonnen als actrice en peer-educator bij Theatergroep DOX.

lees meer neem contact op

Linar Ogenia

Opleiding: sinds mijn achtste doe ik Taekwondo. In mijn puberteit was ik ook een Wu-tang clan fan en kwam ik in aanraking met breakdance. Tijdens de Mime-opleiding begon mijn onderzoek naar hoe ik gevechtskunst kon gebruiken in spel en theatermaken. Werk: mime en dans training aan acteurs en dansers.

lees meer neem contact op

Lize van Olden

Opleiding: Acting HKU, Theaterdocent Toneelacademie Maastricht. Werk: Vanaf 2006 werkzaam als actrice (o.a. Het Nationale Toneel, Het NUT, Aluin, RoTheater.) Vanaf 2008 daarnaast ook werkzaam als theaterdocent voor allerlei verschillende doelgroepen, zowel op Jeugdtheaterscholen als binnen het voortgezet- en basisonderwijs. Vanaf 2012 ook onderdeel van cabaretduo OLDENHERMANNS (Cameretten juryprijs 2014).

lees meer neem contact op

Herman Otten

Opleiding: acteurs opleiding aan de toneelschool in Utrecht. Werk: Na veel gewerkt te hebben voor film, televisie, theater en radio gespecialiseerd in het geven van presentatietrainingen en spreken in het openbaar. Hielp al honderden mensen van hun spreekangst angst af en liet al meer dan duizend mensen beter presenteren. Naast de open inschrijvingen die hij verzorgt in Amsterdam werkt hij ook als vaste spreektrainer voor onder andere Defensie – Koninklijke Marine, VUMC afdeling neurologie en verzorgt hij regelmatig trainingen ‘public speaking’ in New York City in de Shetler Studios en Theatre. Herman heeft er zijn levensdoel van gemaakt mensen zo snel en effectief mogelijk van hun spreekangst af te helpen en doet dit al jaren met veel plezier en succes.

lees meer neem contact op

Nelly Patist

Opleiding: Vooropleiding Theater in Utrecht, Docent Theater ArtEZ Arnhem. Werk: Theaterdocent- en maker bij Theaterschool Utrecht, De Amsterdamse Jeugdtheaterschool, De Vloer School voor Podiumkunsten Arnhem en De Lindenberg Nijmegen. Workshopleider in het basisonderwijs. Videomaker en theaterfotograaf voor diverse organisaties en scholen. Nelly Patist is theaterdocent en theatermaker. Zij is in 2022 afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater ArtEZ in Arnhem. Zij laat zich in haar werk graag inspireren door verhalen van kinderen. In haar lessen staan de ideeën van de groep voorop en daarnaast wordt de groep uitgedaagd om op verschillende manieren kennis te maken met het theatervak. Als docent wil Nelly blijven leren, zeker van kinderen. Hun fantasie, lef en energie inspireren haar. Leren vanuit plezier, is waar Nelly als docent naar streeft. In haar voorstellingen richt zij zich op de samenkomst tussen theater en film. In haar afstudeerjaar heeft zij de korte film Zweven gemaakt over het perspectief van drie jonge meisjes op de dood. In deze film heeft Nelly geëxperimenteerd met het mixen van documentaire en theatrale elementen.

lees meer neem contact op

Jimat Pelupessy

Opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Bachelor Dance in Education, UvA Master Theaterwetenschappen. Werk: Onder andere als dans- of theoriedocent bij AHK-opleidingen Docent Dans (Amsterdam), Buitenkunst (Drenthe), Parnassos Cultuurcentrum (Utrecht), Balletschool de Toverfluit (Amsterdam). Tevens werkzaam als subsidie-adviseur (Gemeente Utrecht, Provincie Noord-Brabant). Momenteel Coördinator Talentontwikkeling jongeren bij Theaterschool Utrecht en mentor, coach en docent bij het Tussenjaar en de Vooropleiding.

lees meer neem contact op