Menu

TussenjaarTussenjaar

Heb jij net een lange periode van school achter je en twijfel je over de volgende stap? Raak je verstrikt in alle mogelijkheden die er zijn en lukt het nog niet een keuze te maken? Kies dan voor een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht. Maak kennis in een motivatiegesprek of stel je vragen in een online vragenuurtje.Waarom?

Wij bieden een jaar zonder keuzes en vastomlijnde plannen, maar vol met ruimte en mogelijkheden.

Een jaar om te ontdekken waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent en wat je nieuwsgierig maakt. We garanderen je dat je na dit jaar meer inzicht hebt gekregen in wie jij bent en wat je zoekt. Je zal klaar zijn om de volgende stap te zetten.

Er is geen toelating nodig voor dit jaar, wel moet je een startkwalificatie hebben en nodigen we je uit voor een motivatiegesprek. Je wordt vervolgens deel van een vaste groep studenten met wie je het jaar doorloopt. Jullie delen bij de start in ieder geval één ding: een liefde voor de podiumkunsten.

Wat ga je doen?

Een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht bestaat uit een gevarieerd programma van lessen op het gebied van dans, zang en theater. In verschillende blokken krijg je vak-lessen die ook samen met jou geëvalueerd worden. Daarnaast zijn er naast de reguliere lessen de Labs. In deze Lab-dagen krijg je veel verschillende workshops aangeboden, zowel op het gebied van theater als andere disciplines of sectoren. Uitgangspunt is altijd dat ze je inspireren, je tot nadenken zetten en je blik verruimen. Je bezoekt voorstellingen en maakt ze natuurlijk ook zelf! Van begin tot eind zoals jij en je medestudenten dat willen.
Het Tussenjaar is 1 groep van circa 12-18 deelnemers. Je krijgt de meeste lessen met je klas. Soms zijn er ook projecten in kleiner groepjes. Daarnaast heb je een persoonlijke coach met wie je je ontwikkelingen, valkuilen, ambities en twijfels kunt bespreken.


Inschrijven

Lijkt het Tussenjaar je wel wat en overweeg je je in te schrijven voor het Tussenjaar? Meld je dan éérst aan voor een motivatiegesprek.

Na het motivatiegesprek met de docent of coach hoor je of het Tussenjaar bij je past, heb je zelf een beter beeld en maak je de beslissing om je in te schrijven voor het Tussenjaar. Wil je na het motivatiegesprek graag een kennismakingsles volgen? We organiseren in de maand juni een kennismakingsles voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor het Tussenjaar. Na deze kennismaking kan je altijd nog beslissen om je nog af te melden.

Vragen?

Heb je vragen over het Tussenjaar? Je kan ons altijd mailen (tussenjaar@theaterschoolutrecht.nl)!

Kennismakingsdag

Weet je nog niet zeker of je je wilt aanmelden en of je meteen op motivatiegesprek wilt? Kom dan naar de kennismakingsdag in juni.
Kom langs, doe lessen mee en proef de sfeer! Aan het eind van deze dag stel je al je prangende vragen en ontmoet je potentiële toekomstige klasgenoten.

Meer informatie over de kennismakingsdag volgt binnenkort.Heb je algemene vragen? Bekijk hier de FAQ met alle veelgestelde vragen en antwoorden.

Over de docent

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.