Menu

Theaterschool Utrecht(her)denken voor de deur

Jongeren uit Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Linda Bosch in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de voorstelling (her)denken voor de deur. Op 3 en 4 mei trekken de spelers van Theaterschool Utrecht door de stad met verhalen, gedachten en verzamelde herinneringen over de Tweede Wereldoorlog.

Omdat de theaters dicht zijn, komen ze naar de mensen thuis en spelen ze korte scenes voor de deur. Over wat ze hoorden van hen die het meemaakten. Over de overeenkomsten van die verhalen, maar ook de verschillen. Over vroeger en over nu.

Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Voor deze voorstelling werken we met tijdsloten. Reserveer uw gratis kaartje op tijd.

-- De kaartverkoop is inmiddels gesloten --

Let op:

- Reserveren van een tijdslot is alleen mogelijk in de stad Utrecht.
- Per voordeur hoeft maar 1 ticket/tijdslot besteld te worden!
- Heeft u een voorkeur voor een bepaalde speler aan uw deur? Geef dit dan in het bestelformulier aan (bijvoorbeeld achter uw naam). We proberen in de planning daar dan rekening mee te houden!
- Wij geven op de dag zelf een indicatie hoe laat we voor uw deur zullen staan.
- Wij houden bij dit alles uiteraard de coronaregels in acht.

Credits

MakerLinda Bosch
RegieassistentTimo Lourens
ProductieleiderEvelien Kanters
SpelAafke, Guusje, Kylana, Lhomme, Lotta, Lotte, Sterre, Steyn, Stiene, Tanisha, Yara, Zita
Team Theaterschool UtrechtWessel, Arieke & Monica
Met dank aanalle ouderen die hun verhaal met ons wilden delen & Ursel, Bibliotheek Utrecht