Menu

KinderenTheaterweek in de zomervakantie

In de eerste week van de zomervakantie gaan wij nog even door met theatermaken, je hoeft je niet te vervelen!

Geef je op voor de Theaterweek tijdens de eerste week van de zomervakantie. Samen maken we in vier dagen een voorstelling: theatermaken, acteren, spelen, ijsjes eten op het binnenplein, aan de slag met vormgeving, decor, kostuums en uiteindelijk de voorstelling spelen voor publiek.

Het verhaal
Op een dag komt er iemand aan met een koffer, een vreemdeling in een voor diegene onbekende wereld. De wereld van planten en dieren. Wat staat er te gebeuren?
Stel de natuur zou kunnen praten, stel een plant krijgt een menselijke eigenschap of stel een mens krijgt een plantenkracht? Hoe zou de wereld er dan uit zien? We gaan samen onze verbeelding gebruiken, filosoferen over een menselijke natuur of een natuurlijke mens en verzinnen ons eigen verhaal.

Inspiratiebronnen: De verhalen van Toon Tellegen, Erik of het klein insectenboek - Godfried Bomans, De koffer - Chris Naylor-Ballesteros en de voorstelling Het Groene Meisje van MaxTak.

Over de docent

Merel van den Berge

Opleiding: HKU Docent Theater (2021). Afstudeervoorstelling 'Hoe Het Gaat' bij Theaterschool Utrecht. Werkt het liefst vanuit beeld, muziek, filosofische vragen, locaties en verbinding. Werk: Kinderbegeleider bij Zinderella (NITE en Maas Theater en Dans). Docent bij Theaterschool Utrecht (verschillende groepen) en in het basisonderwijs.

lees meer neem contact op