Menu

KinderenCamera Acteren

Klein, subtiel en waarachtig spel, dat is de kunst als je acteert voor de camera. Hoe speel je een personage geloofwaardig? En hoe kun je je inleven in een situatie? In deze cursus ga je werken met scènes uit films en series. Je leert de basistechnieken van camera acteren en je leert hoe je een verhaal kunt vertellen vanuit verschillende kaders en camerastandpunten. Dialogen en monologen komen allemaal aan bod. Ook gaan we teksten analyseren en improviseren voor de camera.

Het leuke aan camera acteren is dat je jezelf terug kunt zien. Elke les kijken we scenes terug met de beamer op groot scherm of via de laptop / iPad. Zo kun je reflecteren op je eigen spel en steeds beter worden. Uiteindelijk werken we toe naar een eindproduct. Hierin ben je vrij om een bestaande filmscene of eigen geschreven scene te maken en op te nemen. Dan maken we een bioscoop, ik zal de popcorn meenemen, en kijken we samen naar het eindproduct.

Wil je eerst een keer kennismaken? Je kan de eerste les van de cursus een gratis proefles doen. Kijk in onze agenda.

Over de docent

Eline Koelmans

Opleiding: Fontys Docent Theater. Werk: Theaterdocent bij Cultuur Onderwijs, UCK Jeugdtheaterschool, docent VO Revius (Wijk bij Duurstede), theatermaker bij locatietheatergroep Locus (Deventer), actrice en maker bij collectief de dochters (Utrecht), trainingsactrice Fontys (Eindhoven en Tilburg). De laatste jaren geef en ontwikkel ik veel projecten in het primair en voortgezet onderwijs en ben ik CO-teacher in het onderwijs.

lees meer neem contact op