Menu

KinderenProductieklas Zuilen

Doe je mee met de Productieklas? Weet je het zeker? Oké, op eigen risico. Neem je je eigen koffer mee? We gaan op reis. Ver weg. Naar warme landen en verre oorden. We horen verhalen van een lieve oma uit Suriname, we ruiken de geur van de zee in Indonesië en we horen het geluid van verse sneeuw uit Canada die onder onze voeten kraakt. Het zal soms een vermoeiende reis zijn, de afstanden zijn groot. En de avonturen zullen soms spannend zijn. Je mag je ouders vertellen dat je op tijd weer thuis bent voor het eten. Echt.

Al deze verhalen gaan we zelf verzamelen en verzinnen. Maar we laten ons ook inspireren door echte verhalen van de vertel opa’s en oma’s van de Emigratie Generatie. Wat hebben ze meegemaakt tijdens hun reis van hun land naar Nederland. Wat waren hun avonturen, waar hebben ze zich over verwonderd? En wat zat er in hun koffer? Hetzelfde als in die van jou?

We eindigen met een mooie theatervoorstelling. Die gaan we spelen in de Theaterzaal op het Domplein.

Wil je eerst een keer kennismaken? Je kan de eerste les van de cursus een gratis proefles doen.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op