Menu

KinderenWinterproductie Zuilen

Het is koud, de wind waait en jij staat op het punt het toneel te betreden en je glansrol in onze winterse voorstelling te spelen. Je denkt terug aan alles wat we bedacht, gemaakt en gedaan hebben en beseft je dat het nu al een heerlijke winter is. Houd je van acteren, verhalen verzinnen én voor publiek spelen, dan is de Winterproductie wat voor jou!

Een koning wenst al eeuwen een wonderlijk winterfeest. Alle bewoners zijn in rep en roer om de winter zo wonderlijk mogelijk te maken. Ondanks het harde werken is de koning niet tevreden, er mist iets... Maar waar is het?

In deze cursus werken we toe naar een voorstelling die in het teken staat van de winter. Hoe het verhaal van de koning in de winter precies verloopt, welke rollen er in voor komen en hoe het eruit ziet staat nog niet vast, want dat gaan we samen bedenken en maken. We gaan fantaseren over soorten personages, maken scènes, leren meer over acteren en voor een publiek spelen en gaan vooral een mooie voorstelling neerzetten.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Zelfvertrouwen
  • Eigen ideeën uiten en vormgeven
  • Samenwerken en samenspelen (ook in verbinding met de wijk Zuilen)

Deze cursus geeft je de mogelijkheid om een grote voorstelling te maken en spelen voor eigen en extern publiek. deze cursus kun je op leeftijd doorstromen naar vervolgcursussen of je opnieuw inschrijven voor de nieuwe lente-productie.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op