Menu

KinderenCamera Acteren

In deze cursus ga je aan de slag met Camera Acteren. We proberen verschillende speelstijlen uit voor de camera en kijken naar elkaars scènes. Hoe maak je bijvoorbeeld een spannende scène met een cliffhanger. Hoe speel je dat en hoe komt dat over op beeld? Of een scène met een pittige dialoog. Een tekstje leren en dat samen spelen. Of een soapscène naspelen, hoe speel je dat? Dat is weer een hele andere manier van acteren.

Iedere les kijk je de gespeelde scènes terug op een groot beeld. We werken met een professionele videocamera en een beamer om jezelf lekker groot terug te zien. Het is leuk om te leren van de scènes die je hebt gespeeld. Je leert ook iets over de techniek; waar staat de camera, in welke richting kun je het beste spelen, hoe werkt een close-up en hoe komt dat over op beeld?

Het zijn 12 lessen waar je lekker gaat uitproberen. Veel spelen voor de camera in tweetallen, of alleen of juist met de hele groep. Iedere les is anders en de 12 lessen vliegen om. Deze cursus kan je zeker ook volgen naast een TheaterSpeelPlaats, het is een mooie aanvulling.

Wil je eerst een keer kennismaken? Je kan de eerste les van de cursus een gratis proefles doen. Kijk in onze agenda om je in te schrijven voor zo'n proefles!

Over de docent

Eline Koelmans

Opleiding: Fontys Docent Theater. Werk: Theaterdocent bij Cultuur Onderwijs, UCK Jeugdtheaterschool, docent VO Revius (Wijk bij Duurstede), theatermaker bij locatietheatergroep Locus (Deventer), actrice en maker bij collectief de dochters (Utrecht), trainingsactrice Fontys (Eindhoven en Tilburg). De laatste jaren geef en ontwikkel ik veel projecten in het primair en voortgezet onderwijs en ben ik CO-teacher in het onderwijs.

lees meer neem contact op