Menu

KinderenTheaterSpeelPlaats Zuilen

In onze TheaterSpeelPlaats is elke les een nieuw avontuur! Speel en beleef spannende verhalen terwijl je alles leert over acteren en speel als afsluiting in een eindpresentatie voor echt publiek!

In de wekelijkse lessen van de TheaterSpeelPlaats gaan kinderen in een groep van hun eigen leeftijd aan de slag als acteur en theatermaker. Ze leren de basisprincipes van het acteren onder leiding van een professionele theaterdocent. Bij de TheaterSpeelPlaatsen staat spelplezier voorop. Samen spelen, verhalen verzinnen, leren hoe je een scène vormgeeft en speelt voor een publiek. Je eigen ideeën vormgeven op het podium, zelf personages verzinnen en spelen. Stap voor stap ontwikkel je je verder als acteur en ontwikkel je steeds meer vaardigheden.

De laatste lessen van de cursus staan in het teken van de eindpresentatie voor eigen publiek (ouders, vrienden, opa’s en oma’s!).

Als je de TheaterSpeelPlaats in Zuilen doet hebben we een leuk extraatje voor onze leerlingen. We gaan samen naar een voorstelling bij Podium Sprits!
Dit voorstellingsbezoek is in plaats van een van de lessen op woensdag.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Presenteren

In een TheaterSpeelPlaats kan iedereen instromen. Kinderen stromen door op leeftijd tot aan de middelbare school. Bij de TheaterSpeelPlaats ontwikkel je vaardigheden als speler en acteur waar je iedere cursus weer op verder bouwt. Je blijft je acteerskills verbeteren door ieder jaar weer een stapje verder te gaan in deze cursus. Voor oudere leerlingen bieden we diverse vervolgcursussen aan die een logisch vervolg zijn op de TheaterSpeelPlaatsen. Bijvoorbeeld een ProductieKlas. Bovendien is het mogelijk om uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld PodiumMix, Musical of FilmLab. Veel vervolgcursussen vind je op onze locatie Domplein.

Door de samenwerking met Brede School Noordwest kunnen we de TheaterSpeelPlaatsen in Zuilen gratis aanbieden aan de kinderen van de volgende scholen:
De Pijlstaat, Taalschool Ondiep, Jules Verne, De Rietdakschool, AlAmana Zuilen, Wijzer aan de Vecht, Lux, Prinses Margrietschool, De Cirkel, De Piramide, Ludgerschool, De Kleine Vliegenier en de Belle van Zuylen. Graag bij inschrijving vermelden wanneer je kind op een van deze scholen zit.

Zit je kind op een school Overvecht of Zuidwest, neem dan even contact met ons op: info@theaterschoolutrecht.nl of bel 030-2378123.
Met enkele scholen in deze wijken zijn er ook afspraken met de Brede School en is (bijna) gratis deelname mogelijk.

Over de docent

Marieke Braaksma

Opleiding: HKU Theatre and Education Werk: Artistiek leider en speler bij theatergroep MATROSE, Publiekswerking & Educatie bij het Nieuw Utrechts toneel. Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, Het Amsterdams Theaterhuis (ook voor jeugd en volwassenen), workshops en nagesprekken bij de Toneelmakerij. En cultuurcoach bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland.

lees meer neem contact op