Menu

KinderenProductieklas Zuilen: Heimwee Naar Thuis

In de productie HEIMWEE NAAR THUIS gaan we opzoek naar verhalen van ver weg en heel dichtbij. We gaan verschillende mensen interviewen van de Emigratie Generatie, maar ook mensen in de wijk en misschien wel je eigen opa of oma. Met alle verhalen die we ophalen tijdens de interviews gaan we een bijzondere theatervoorstelling maken en presenteren in de theaterzaal van Zihmic Zuilen.

Hoe klinkt thuis? Tijdens de voorstelling zal er livemuziek zijn van de kinderen van muziek in de wijk.

Neem je je eigen koffer mee? We gaan op reis. Ver weg. Naar warme landen en verre oorden. We horen verhalen van een lieve oma uit Suriname, we ruiken de geur van de zee in Indonesië en we horen het geluid van verse sneeuw uit Canada die onder onze voeten kraakt. Het zal soms een vermoeiende reis zijn, de afstanden zijn groot. En de avonturen zullen soms spannend zijn. Je mag je ouders vertellen dat je op tijd weer thuis bent voor het eten. Echt.

Al deze verhalen gaan we zelf verzamelen en verzinnen. Maar we laten ons ook inspireren door echte verhalen van de vertel opa’s en oma’s van de Emigratie Generatie. Wat hebben ze meegemaakt tijdens hun reis van hun land naar Nederland. Wat waren hun avonturen, waar hebben ze zich over verwonderd? En wat zat er in hun koffer? Hetzelfde als in die van jou?

Deze voorstelling is een onderdeel van het project HEIMWEE NAAR THUIS. Een samenwerking tussen de emigratie generatie, Zihmic Zuilen, muziek in de wijk en theaterschool Utrecht. Dit wordt de derde voorstelling die we maken binnen deze samenwerking!

Zondagmiddag 14 januari bezoeken we voorstelling Hoeheettut (6+)

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Fantasie en creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Performen voor publiek
  • Vormgeven van eigen ideeën
  • Communiceren met publiek
  • Leren kennen van verschillende theatervormen

Iedereen mag meedoen aan deze voorstelling. Ook als je nog geen ervaring hebt met toneelspelen.

Iedereen mag meedoen aan deze cursus. Ook als je nog geen ervaring hebt met toneelspelen. Volg hier op Instagram het project Heimwee naar Thuis

Over de docent

Marieke Braaksma

Opleiding: HKU Theatre and Education Werk: Artistiek leider en speler bij theatergroep MATROSE, Publiekswerking & Educatie bij het Nieuw Utrechts toneel. Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, Het Amsterdams Theaterhuis (ook voor jeugd en volwassenen), workshops en nagesprekken bij de Toneelmakerij. En cultuurcoach bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland.

lees meer neem contact op