Menu

KinderenHeimwee naar Thuis - Productieklas Zuilen

Wat is thuis? Waar voel je je thuis? Hoe ruikt thuis?

In de productie HEIMWEE NAAR THUIS gaan we opzoek naar verhalen van ver weg en heel dichtbij. We gaan verschillende mensen interviewen van de Emigratie Generatie. en gaan van al die verhalen een bijzondere theatervoorstelling maken.

Neem je je eigen koffer mee? We gaan op reis. Ver weg. Naar warme landen en verre oorden. We horen verhalen van een lieve oma uit Suriname, we ruiken de geur van de zee in Indonesië en we horen het geluid van verse sneeuw uit Canada die onder onze voeten kraakt. Het zal soms een vermoeiende reis zijn, de afstanden zijn groot. En de avonturen zullen soms spannend zijn. Je mag je ouders vertellen dat je op tijd weer thuis bent voor het eten. Echt.

Al deze verhalen gaan we zelf verzamelen en verzinnen. Maar we laten ons ook inspireren door echte verhalen van de vertel opa’s en oma’s van de Emigratie Generatie. Wat hebben ze meegemaakt tijdens hun reis van hun land naar Nederland. Wat waren hun avonturen, waar hebben ze zich over verwonderd? En wat zat er in hun koffer? Hetzelfde als in die van jou?

Zondagmiddag 16 april bezoeken we voorstelling Familie Wolf komt hier wonen (6+) bij Podium Sprits.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Fantasie en creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Performen voor publiek
  • Vormgeven van eigen ideeën
  • Communiceren met publiek
  • Leren kennen van verschillende theatervormen

We eindigen met een mooie theatervoorstelling. Die gaan we spelen in de Theaterzaal op het Domplein of in Zimihc Zuilen.

Iedereen mag meedoen aan deze voorstelling. Ook als je nog geen ervaring hebt met toneelspelen.

Wil je eerst kennismaken voordat je je inschrijft voor de cursus? Dat kan!

Over de docent

Marieke Braaksma

Opleiding: HKU Theatre and Education Werk: Artistiek leider en speler bij theatergroep MATROSE, Publiekswerking & Educatie bij het Nieuw Utrechts toneel. Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, Het Amsterdams Theaterhuis (ook voor jeugd en volwassenen), workshops en nagesprekken bij de Toneelmakerij. En cultuurcoach bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland.

lees meer neem contact op