Menu

KinderenTheaterdag in de voorjaarsvakantie

In de schoolvakantie kan je een hele dag naar de Theaterschool! Onze docenten gaan in één dag een voorstelling maken met de hele groep.
Heerlijk de hele dag lekker toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen, repeteren en dan optreden!
Bij de Theaterdagen werken we in groepen in verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jr en 9-12 jr. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met toneelspelen.

De opzet van de Theaterdagen is vooral bedoeld om samen met leeftijdsgenoten een leuke plezierige dag te hebben. De docent werkt altijd vanuit een thema, boek, verhaal of andere inspiratiebron. Samen maken we in 1 dag een voorstelling en die spelen we in de Theaterzaal om 14.00 uur.

Thema: Op dierensafari
Op deze theaterdag ga je op avontuur om dieren te ontdekken, te helpen en zelf te spelen. Je zal op een safaritocht gaan waarbij je met volgepakte rugzak een weg zal zoeken door de savanne. Een leeuw die zijn poot heeft gebroken tijdens een achtervolging, een baby-olifant die haar moeder kwijt is geraakt en een vogel die niet meer durft te vliegen. Je zal al deze dieren en nog veel meer helpen en (spelen) tijdens je safaritocht.
Kampvuren worden gemaakt, eten wordt in de natuur gezocht en vervolgens boven datzelfde kampvuur klaargemaakt.
Zal het de rangers en dieren lukken om iedereen te helpen? Tot snel! De dieren kunnen niet wachten.

Spelenderwijs werken we aan:

*creativiteit
*spelplezier
*samenwerken en samen spelen
*communiceren
*presenteren

Wij verzorgen fruit, koekjes, en drinken. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Boaz van Rooij

Opleiding: Afgestudeerd als Theater Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Ik werk als theaterdocent bij Maas Theater en Dans, als trainer/trainingsacteur voor de UU en HKU en als maker/acteur bij Jeugdtheatercollectief Neuswijs. Ik ben altijd op zoek naar de beste vorm die past bij het verhaal dat verteld wordt, denk daarbij aan open en gesloten dramaturgische voorstellingen tot aan theaterwandelingen, participerende voorstellingen, installaties, luisterverhalen en performances. Verhalen uit de omgeving zorgen voor directe inspiratie in lessen en maakprocessen.

lees meer neem contact op