Menu

KinderenFamilievoorstelling De Gelaarsde Poes (8-88 jaar)

Een speelse familievoorstelling naar het oude sprookje, voor en door jong en oud.

Molenaarszoon Jaap raakt alles kwijt, behalve zijn grote vriend: de gelaarsde poes. Ze trekken door het land op zoek naar eten, werk en avontuur. Met zijn sluwe streken weet de poes zelfs de koning voor zich te winnen. Jaap wordt verliefd op de stoere prinses Wendy en een kind-etende reus vormt een groot gevaar in het koninkrijk.

We gaan een half jaar aan de slag met een zeer diverse groep spelers; deze productiecursus is voor iedereen van acht tot honderd jaar! We werken met het script De Gelaarsde Poes, dat Don Duyns schreef voor het Ro Theater. In deze familievoorstelling spelen alle leeftijden samen. Het is een fantastisch geschreven script, voor iedere speler een leuke uitdaging.

Bij het maken van deze voorstelling werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen

  • Theatermaken, onderzoekende vaardigheden

  • Presenteren

  • Kritisch denken

  • Zelfvertrouwen

  • Communiceren

De voorstelling speelt in de Theaterzaal op zaterdag 18 februari.

Over de docent

Diede Daalman

Opleiding: AHK Theaterdocent, MA Directing Bath Spa University. Werk: Als regisseur en theaterdocent maak ik voorstellingen met/of voor een jong publiek. Dit deed ik bij o.a. Het Amsterdamse Bostheater, Studenten Toneel Amsterdam, Het Holland Festival, Het Bijlmerparktheater (Amsterdam), Stichting de Kunstploeg (Aalsmeer), De City Speelt (Weesp) en The Centre for the less good idea (Johannesburg). Tijdens mijn master in Bath deed ik onderzoek naar absurdisme voor kinderen. Naast mijn werk als theatermaker werk ik ook als schrijver en illustrator.

lees meer neem contact op