Menu

JongerenTheaterweek in de zomervakantie

Geef je op voor de Theaterweek tijdens de eerste week van de zomervakantie. Samen maken we in vier dagen een voorstelling: theatermaken, acteren, spelen, ijsjes eten op het binnenplein, aan de slag met vormgeving, decor, kostuums en uiteindelijk de voorstelling spelen voor publiek.

Het verhaal
Op een dag komt er iemand aan met een koffer, een vreemdeling in een voor diegene onbekende wereld. De wereld van planten en dieren. Wat staat er te gebeuren?
Stel de natuur zou kunnen praten, stel een plant krijgt een menselijke eigenschap of stel een mens krijgt een plantenkracht? Hoe zou de wereld er dan uit zien? We gaan samen onze verbeelding gebruiken, filosoferen over een menselijke natuur of een natuurlijke mens en verzinnen ons eigen verhaal.

Inspiratiebronnen: De verhalen van Toon Tellegen, Erik of het klein insectenboek - Godfried Bomans, De koffer - Chris Naylor-Ballesteros en de voorstelling Het Groene Meisje van MaxTak.

Over de docent

Reno van Rijsewijk

Opleiding: ArtEZ docent theater Arnhem, Toneelacademie Maastricht (acteursopleiding). Werk: Producties, zoals De aanslag (Bos theaterproducties, Ursul de Geer); Klasje van Riki (Toneelmakerij, Paul Knieriem); Ik ben Vincent en ik ben niet bang (Jeugdtheatervoorstelling van productiehuis ‘Meer opslag’ te Utrecht, Rob Vriens / Enne Koens); Bloos de mannen (Marte Boneschansker). Film/televisie, zoals Spangas; Christoffel Ko Hummus; Reclame mobiel.nl Oprichter en artistiek leider van Toneelgroep Jong Hart: maakt, op basis van stoere coming-of-age verhalen, educatief theater. Hiermee geven wij jongeren een stem en stof tot nadenken over thema’s waar een taboe op ligt. Speldocent op diverse basisscholen en middelbare scholen door het hele land. Speldocent bij het Vondelpark openlucht theater, Joji Na school of Arts. Kunst in de Klas onder leiding van Elsie de Brauw.

lees meer neem contact op