Menu

JongerenTheaterklas 4

In Theaterklas 4 onderzoeken we ‘locatietheater’.

Hoe nemen we het publiek mee naar een de locatie. Hoe willen we dat de kijker zich voelt als hij in de ruimte is. Hoe stellen de spelers zich dan op. Met locatietheater kun je je als speler tussen het publiek begeven en kun je de beleving van de locatie beïnvloeden. Stel dat het publiek zelf mag kiezen welke muziek of geluid het hoort tijdens de scène op die locatie, speel jij dan als speler anders?

Wat gebeurt er als je op een buiten locatie een slaapkamer bouwt zoals je die eigenlijk alleen binnen ziet, blijft het publiek dan ook nog de locatie zien? Wat gebeurt er als we maar op 1 vierkante meter mogen leven?
We gaan op zoek naar hoe muziek en geluid een ruimte kunnen beïnvloeden. Je kunt denken aan salsa muziek in een kerk of heavy metal op een kleine wc. Als je je ogen dicht doet en je hoort een geluid, zie je dan al een ruimte voor je, want soms laat muziek je over een weiland zweven.
En wat nou als we alleen in kaarslicht spelen of als we alleen het lampje van onze telefoon kunnen gebruiken? Als het publiek zelf mag kiezen welk gedeelte van de ruimte het belicht, krijgt iedere kijker dan een ander verhaal te zien? Wat als het publiek in een kring om de spelers heen staat?

Kortom, genoeg ruimte voor experiment. Theaterklas 4 is dit voorjaar is geschikt voor makende spelers en spelende makers. Als je zin hebt om samen bovenstaand onderzoek aan te gaan, kom dan gezellig meedoen! Ervaring met theatermaken is fijn, maar geen must. Je kan ook nieuw instromen in deze groep.

We gaan samen zoeken naar een spannende locatie om een presentatie te maken. Denk aan een leegstaande fabriek, in een werfkelder, langs de Nieuwegracht, in de Domkerk of een andere inspirerende plek.

Over de docent

Myra van Abeelen

Opleiding: Acteur/ theatermaker HKU, Docent Drama kopopleiding HKU. Werk: Docent theater en mentor bij UCK; Stichting Buitenkunst, simulatiepatient bij Schola Medica, creatieve coach bij Stichting InBeeld, Theatermakerij Storm, in regulier en speciaal primair en voortgezet onderwijs.

lees meer neem contact op