Menu

JongerenFree Space - TheaterMaakPlaats

Een TheaterMaakPlaats voor jongeren (12-18 jr)

Wil jij aan de slag met theater?
Theaterschool Utrecht organiseert samen met Kunstbende Utrecht de Free Space – TheaterMaakPlaats.

Je start met 3 inspirerende maaklessen van Diede Daalman en Gilles Groot, waar je de tools krijgt aangereikt om theater te maken vanuit je eigen inspiratiebronnen.

Daarna ga je samen met de groep aan de slag om zelf theater te maken! Van het schrijven tot het spelen, van spoken word tot iets maken vanuit een verhaal of thema... Diede en Gilles helpen jou en de groep op weg om jullie ideeën te vertalen naar de vloer.

De Free Space is er voor inspiratie en onderzoek; voor degene met minder ervaring om een sprong in het diepe te wagen, of ter voorbereiding voor bijvoorbeeld de voorronde van de Kunstbende.

Wees welkom!

zondag 6, 13, 20 februari - maaklessen
zondag 13, 20, 27 maart – free space, eigen werk uitproberen

deelname is gratis voor jongeren uit de provincie Utrecht

Meer info over het traject en de voorronde van Kunstbende Utrecht vind je op www.kunstbende.nl

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Diede Daalman

Opleiding: AHK Theaterdocent, MA Directing Bath Spa University. Werk: Als regisseur en theaterdocent maak ik voorstellingen met/of voor een jong publiek. Dit deed ik bij o.a. Het Amsterdamse Bostheater, Studenten Toneel Amsterdam, Het Holland Festival, Het Bijlmerparktheater (Amsterdam), Stichting de Kunstploeg (Aalsmeer), De City Speelt (Weesp) en The Centre for the less good idea (Johannesburg). Tijdens mijn master in Bath deed ik onderzoek naar absurdisme voor kinderen. Naast mijn werk als theatermaker werk ik ook als schrijver en illustrator.

lees meer neem contact op

Gilles Groot

Opleiding: studeerde in 2018 af aan de regie-opleiding van de toneelacademie Maastricht. Werk: na zijn afstuderen werkte hij onder andere als regie-assistent voor gezelschappen als Theater Rotterdam en International Theater Amsterdam. Als theatermaker maakte hij werk voor het productiehuis Theater Rotterdam. Sinds dit jaar is Gilles begonnen aan de post-academische opleiding tot theater-docent aan de toneelacademie Maastricht. Gilles zoekt in zijn werk naar een samensmelting van film, taal, beeld en geluid. In zijn werk zet hij hallucinerende, melancholische en droomachtige werelden neer. Zijn werk gaat over zijn en niet zijn. Hierin zoekt hij steeds naar nieuwe vormen om hier gestalte aan te geven en put materiaal uit zoveel mogelijk interdisciplinaire bronnen.

lees meer neem contact op