Menu

JongerenProductieklas

Hoe overleef ik de middelbare school?!

Een beetje zenuwachtig, met een veel te volle grote rugzak komen ze binnen; de nieuwe bruggers van het jaar. Ze krijgen te maken met vervelende vierdeklassers, strenge docenten, moeilijke toetsen en bergen met huiswerk. Overdonderd van al het nieuwe dat op hun afkomt, besluiten een paar brugpiepers een geheim genootschap op te richten. Er worden tips uitgewisseld en er wordt uitgedacht hoe ze zich kunnen weren tegen alle gevaren die ze tegenkomen op school. Maar is iedereen wel te vertrouwen in de groep? Als er plots informatie uitlekt naar de rest van de school staat hun wereld weer op zijn kop. Hoe overleef ik de middelbare school?!

Voor deze voorstelling doe je in de eerste periode van het repetitieproces gezamenlijk onderzoek onder leiding van de docent en maak je scènes en ander materiaal. Daarna wordt op basis van dat vooronderzoek een voorstelling gemaakt, komt er een script en doet de docent de eindregie. Tot slot kijken we welke vormgeving, kostuums en licht het beste past bij het verhaal dat we vertellen. Deze voorstelling is dus voor iedereen die het leuk vindt om samen het theater onderzoek aan te gaan!

Over de docent

Linda Bosch

Opleiding: Theaterdocent - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Werk: Artistiek verantwoordelijk voor Suburbia in de Buurt (Almere), docent en maker bij o.a. DEGASTEN (Amsterdam), Theater Na de Dam (Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Boedapest), UCK Jeugdtheaterschool (Utrecht), AJTS (Amsterdam), DOX (Utrecht), Jeugdtheaterhuis (Leiden), Hofplein (Rotterdam). Voorstellingen speelden op o.a. Over het IJ (2019 en 2018), Hofplein On Stage (2018), Boslab (2017), Fringe Amsterdam (2016), Brugtheaterfestival (2015). Docent in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs).

lees meer neem contact op